Ученици

Информатор o раду

Објављено среда, 16 новембар 2022
Аутор Драгана Лазаревић

Информатор о раду школе можете погледати ОВДЕ

Међународни дан толеранције

Објављено уторак, 15 новембар 2022
Аутор Даниела Главонић

16.НОВЕМБАР

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (UNЕSCО) установила је Међународни дан толеранције 1995. године. То је дан који све подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас. Толеранција је универзално људско право, однодно прихватање богатства различитости идеја и ставова, оних који су друге нације, вере, говоре другим језиком..
УНЕСКО је 1995. године креирао Декларацију о принципима толеранције. У основи, Декларација износи идеју да „толеранција“ није ништа друго до „прихватање, поштовање и уважавање“ различитих људи. Ненасиље и толеранција су кључ за миран суживот. Једини начин да изградимо друштво засновано на толеранцији и равноправности, јесте уважавањем различитости и поштовањем свих људи, без обзира на године старости, пол, националну припадност, здравствено стање, веру, инвалидитет или било које друго лично својство. Промовисање праксе поштовања права и слободе других као и едукација људи о штетним ефектима нетолеранције, представљају суштину ове глобалне иницијативе.

Питагорина теорема

Објављено среда, 02 новембар 2022
Аутор Немања Баковић

Вредни седмаци направили су модел за доказивање чувене Питагорине теореме.

Похваљујемо ученике који су учествовали у групном раду:

  1. Јаноша Амбруша
  2. Селдија Дишанија
  3. Вељка Веселић Околија
  4. Славишу Музуровића
  5. Николу Вукотића

АМС осигурање

Објављено понедељак, 07 новембар 2022
Аутор Љиљана Крничан

Одштетни захтев

 Потврда о закљученом уговору о осигурања ученика од последица несрећног случаја( незгоде)

 

Европски дан трговине људима

Објављено уторак, 18 октобар 2022
Аутор Даниела Главонић

Обележавање 18. октобра - Европског дана борбе против трговине људима

              Трговина децом и младима је посебно сложен феномен, а школе, односно запослени у установама образовања, услед свакодневног контакта са ученицима, међу првима могу да уоче неке од знакова који указују на повећан ризик или потенцијалну укљученост ученика у неки од облика трговине људима. Благовремено откривање и препознавање фактора ризика и могућности да ученик постане део ланца трговине представља основ за правовремено реаговање и адекватну интервенцију у циљу спречавања експлоатације ученика и/или обезбеђивања адекватне подршке ученику.

Трговина људима представља најгрубљи начин кршења људских права и једно је од најтежих кривичних дела, односно један  од најсложенијих и најтежих облика насиља којима деца и млади могу да буду изложени.

Опширније: Европски дан трговине људима

Поткатегорије