Ученици

Марцишор у ОШ “Сава Максимовић“ у Мраморку 2023.

Објављено петак, 17 март 2023
Аутор Мариника Пурић

У Основној школи „ Сава Максимовић“ Мраморак 1. марта 2023.године обележен је празник пролећа Мărțișor. Ученици наше школе од 1. до 4. разреда који похађају часове Румунског језика са елементима националне културе су плели машнице од црвене и беле вунице.

 

Опширније: Марцишор у ОШ “Сава Максимовић“ у Мраморку 2023.

Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

Објављено среда, 15 март 2023
Аутор Драгана Пауновић

Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“ на којој су традиционално учествовали и ученици ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка.

Ученици су у пратњи учитељице Маринике Пурић и наставнице Драгане Пауновић, пажљиво слушали вршњаке из других школа, али и успешно казивали стихове песама прилагођених њиховом узрасту.

Опширније: Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

Општинско такмичење из хемије

Објављено четвртак, 02 март 2023
Аутор Љиљана Крничан

На Општинском такмичењу из хемије које је одржано 25.фебруара 2023.године у ОШ“Паја Маргановић“ у Делиблату ученица 7. разреда Јована Ника освојила је Похвалу.

    Честитке ученици на освојеној награди и похвале ученицима 7. разреда за учешће на такмичењу: Обрадовић Дуњи, Вукотић Николи, Амбруш Јаношу и наставници хемије Зинети Рашовић која је припремала ученике за такмичење.

Пажљивкова смотра

Објављено недеља, 12 март 2023
Аутор Викториа Крничан Крстић

Ученици првог и другог разреда су друге недеље марта учествовали на Општинском такмичењу које организује Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије под називом „Пажљивкова смотра“.


Пошто су прошли Школско такмичење и изабрани за следећи ниво, ученици првог разреда у саставу: Анастасија Вујовић, Лука Буљугић и Александар Николић су са
својим учитељем Зораном Ђурићем, у уторак 7.3.2023. били у Ковин на Општинско такмичење и показали своје знање из саобраћаја. Исто тако, 10.3.2023. и ученици другог разреда су учествовали у овој занимљивој игри. Ове године су то били Милана Мундруц, Филип Филиповић и Михаило Крстић са учитељицом Викториом Крничан Крстић. У обе екипе фалио је по један ученик, који су због других такмичења или болести били одсутни, али су навијали и мислили на своје другаре.


Такмичење , је пре свега била једна забавна игра кроз коју су ученици показали колико познају правила саобраћаја, добро се забавили и, пре свега, научили оно што нису знали. Још једна од важних порука које носи ово такмичење је да треба бити тимски играч, поштовати другаре и њихово мишљење.

Општинско такмичење из физике

Објављено среда, 01 март 2023
Аутор Јован Мерћа

Na opštinskom takmičenju iz fizike održanom 11.02.2023. godine u OŠ “Sava Maksimović” učenica 7. razreda Jovana Nika osvojila je drugo mesto. Za učešće na takmičenju pohvaljuju se učenici 7. razreda: Dučić Lana i Ambruš Janoš kao i učenici 6. razreda: Nistor Strahinja, Polić Andrija, Živanov Jovana, Zavolovšek Ilina i Sanković Nikolina.

Поткатегорије