Ученици

Школа 21. века

Објављено четвртак, 23 мај 2019
Аутор Викториа Крничан Крстић

У априлу ове године два наша наставника су била на обуци  под називом „Школа за 21. век“, у организацији British Council-a.

Опширније: Школа 21. века

Покрајинска смотра рецитатора 2019

Објављено понедељак, 20 мај 2019
Аутор Преузето са сајта Општине Ковин

Јубиларна 50. Покрајинска смотра рецитатора "Песниче народа мог" одржана је протеклог викенда у Сечњу. Ковинску општину је представљало 11 рецитатора у млађем, средњем и старијем узрасту. 

Опширније: Покрајинска смотра рецитатора 2019

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Објављено понедељак, 01 април 2019
Аутор Љиљана Крничан

- Пробни завршни испит из математике је 12.04.2019.године, а из српског/матерњег језика и пробни завршни испит са комбинованим тестом је 13.04.2019.године.

 - Дозвољени прибор за ученике: ЗА СРПСКИ/МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна и плава хемијска оловка, гумица, ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, плава хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар;

- у просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју на Јединственом списку ученика;

- од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

Такмичења 2019.

Објављено понедељак, 11 март 2019
Аутор Марија Бешлин

Na Opštinskom takmičenju iz fizike koje je održano 23.02.2019. u Osnovnoj školi „Sava Maksimović“ u Mramorku, učenice naše škole ostvarile su sledeće rezultate:

            Anja Novičić VIII/1 – 1.mesto

            Maja Vulović VIII/1 – 2.mesto

            Gordana Kovačević VIII/1 – 3.mesto

Učenice VI/1, Anđela Ignjatović i Anđela Stojadinov pohvaljuju se za učešće na takmičenju.

Čestitke učenicama na ostvarenim rezultatima i nastavniku Radovanu Nikoliću koji je pripremao učenice za takmičenje.

           Opštinsko takmičenje iz Engleskog jezika održano je23.02.2019. u Osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu. Direktor naše škole pohvaljuje učenicu VIII/1  Zoranu Kovačević za učešće na takmičenju.

Pohvaljuje se nastavnica Aleksandra Sorajić koja je pripremala učenicu za takmičenje.

 Na Opštinskom takmičenju iz Nemačkog jezika koje je održano 24.02.2019. u Osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu, učenice naše škole ostvarile su sledeće rezultate:

              Anja Novičić VIII/1 – 1.mesto

            Maja Vulović VIII/1 – 2.mesto

           Zorana Kovačević VIII/1 – 3.mesto

Čestitke učenicama na ostvarenim rezultatima i nastavnici Mariji Bešlin koja je pripremala učenice za takmičenje.

Свети Сава

Објављено понедељак, 28 јануар 2019
Аутор Драгана Пауновић

           Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта ученице седмог разреда, наставница историје Анита Меза и наставница српског језика Драгана Пауновић  направиле су  више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело  Светог Саве и значај који је донео српском народу.  Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду. Све то је било само увод за традиционално извођење приредбе поводом Дана Светог Саве - школске славе.
          Реализован је и ликовно-литерарни конкурс у вишим и нижим разредима на тему „Живот није увек игра“. Најбољи радови награђени су на приредби. Што се тиче ликовног дела, наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови окачени су у холу школе.

Опширније: Свети Сава

Извештај посете Сајму науке

Објављено понедељак, 10 децембар 2018
Аутор Ненад Кебић

Дана 02.12.2018. у 08:30 часова са паркинга школе кренули смо пут Београда у посету XII Фестивалу науке. На фестивал је кренуо један аутобус који је превозио 46 ученика од петог до осмог разреда као и четири наставника – пратилаца. Ученике су на сајам водили наставници Викториа Крничан-Крстић, Марија Бешлин, Александра Сорајић и Ненад Кебић.

На сајам смо стигли у 10:00 где смо купили улазнице и организатори нас упутили у разгледање. Ученици су били подељени у групе као што је приказано у прилогу уз овај извештај. Свака група се кретала са додељеним наставником – пратиоцем. Деца су показала заинтересовање за приказани садржај, који је био прилагођен деци свих узраста. Првобитно разгледање сајма је трајало до 11:45 када смо се окупили испред хале 5 како бисмо ушли и одгледали циркуску, тачније акробатску представу „Инерција“ која је демонстрирала неке елементе из науке као што су физика, кинетика итд.

Представа се завршила око 12:30 и после тога је уследило слободно време за разгледање у оквиру сајма.

Окупљање и повратак са сајма је договорен за 16:00, што се испоставило да је било довољно времена за разгледање. Испред школе смо стигли око 17:30 часова.

Напомена 1: Деца су показала примерно понашање и није било никаквих проблема.

Напомена 2: Деца су показала заинтересовање за сајам иновативних технологија  који се одвијао у суседној хали такозвани „Гејмскон“.

Угледни час "Хајдуци и ускоци"

Објављено петак, 30 новембар 2018
Аутор Драгана Пауновић

Дана 28.11.2018.године у ОШ „Сава Максимовић" у Мраморку реализован је угледни час, а наставна јединица је Хајдуци и ускоци и роман „ Хајдук Станко“. Час су припремиле наставница српског језика Драгана Пауновић и наставница историје Анита Меза. Часу  су присуствовали   наставница ликовне културе Милица Илић и наставник математике Ненад Кебић. Наставници и ученици 7 -1 разреда на крају часа су анкетирани. Час је одлично прошао. Ученици су учествовали у утврђивању градива везаног за хајдуке, ускоке, књижевност и књижевно-теоријске појмове...     На основу анкета ученика час је био успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно. Кроз групни рад ученици су међусобно сарађивали. Наставници су користили и друге савремене методе.

Посета ученика изложби у Ковину

Објављено среда, 19 децембар 2018
Аутор Анита Меза

Дана 12. Децембра, 2018.године, ученици 7. И 8. Разреда наше школе, у пратњи  наставница ликовне културе и историје, посетили су музејску изложбу у Дому културе у Ковину. Изложба је организована поводом обележавања 300 година од Пожаревачког мира, под називом „ Три стотине година Пожаревачког мира у Ковину, значај и одјеци“, у организацији Друштва за неговање традиције Банатске војне границе. Ученици су посебну пажњу посветили објашњавању историјата свог насеља током тог временског раздобља, као и времену након Пожаревачког мира 1718.године, када је наш крај, у оквиру тадашње Банатске војне границе, заувек ослобођен од турске власти. Ученици су, такође, у оквиру изложбе, погледали и презентацију посвећену израдњи и структури тадашњих бродова.