Ученици

Дечија недеља од 1.10.до 7.10.2018.године

Објављено недеља, 30 септембар 2018
Аутор Љиљана Крничан

 Програм Дечије недеље:

Опширније: Дечија недеља од 1.10.до 7.10.2018.године

KADA DECA ZABLISTAJU ZLATOM

Објављено понедељак, 21 мај 2018
Аутор Љиљана Крничан

Na 57.Muzičkom festivalu dece Vojvodine koji je održan 13.05.2018.godine u Bačkoj Topoli  nastupilo je  deset selektiranih orkestara osnovnih škola Vojvodine. Sa 93 boda orkestar Osnovne škole “Sava Maksimović”iz Mramorka koji je pripremala nastavnica muzičke kulture Violeta Pomar osvojio je prvu nagradu, zlatno odličje,  čime se  plasirao  na predstojeću republičku smotru orkestara osnovnih i osnovnih muzičkih škola , koja će biti održana u Lazarevcu 26. i 27. maja. članovi orkestra su pokazali šta znači upornost, volja i sav trud koji su uložili. Uz sve to uspeh nije mogao da izostane. Takvi moraju biti i u životu, uporni i jaki. Tako svaka prepreka postaje mala, a cilj dostižan i veliki!

    Sve čestitke učenicima koji su predstavljali školu i nastavnici Violeti Pomar koja ih je pripremala za takmičenje.  

KROS RTS-a 10.05.2018.

Објављено среда, 16 мај 2018
Аутор Марија Бешлин

Опширније: KROS RTS-a 10.05.2018.

Извештај о успеху ученика на такмичењима 2018

Објављено среда, 16 мај 2018
Аутор Марија Бешлин

Izveštaj o uspehu učenika na Opštinskim takmičenjima

Опширније: Извештај о успеху ученика на такмичењима 2018

Izveštaj o uspehu učenika na Opštinskim takmičenjima 2018.

Објављено уторак, 08 мај 2018
Аутор Марија Бешлин

Опширније: Izveštaj o uspehu učenika na Opštinskim takmičenjima 2018.

Светски дан књиге

Објављено среда, 25 април 2018
Аутор Драгана Пауновић и Мариника Пурић

Поводом Светског дана књиге у ОШ „ Сава Максимовић“ Мраморак одржан је угледни час из српског језика. Наставна јединица је гласила „ Јунаци живе у читанкама“.

У  реализацији овог угледног  часа учествовали су ученици, професори, педагог и библиотекар  ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак  и  ОШ „Аксентије Максимовић“ Долово. Стручни  и креативни рад  проф.српског језика Драгане Пауновић  и успешна кординација на часу допринели  су  да час протекне у пријатној и радној атмосфери.

Професори српског језика  Марија Караџић, Наташа Јованов Драгосавац  (школа Долово), Драгана Пауновић ( школа Мраморак) још од октобра месеца  крећу у реализацију ликовно- литерарног конкурса „ Јунаци живе у читанкама“.

Декорацију учионице чинили су ликовни радови на исту тему , урађени на часовима ликовне културе под менторством наставнице Милице Илић. На овај начин успешно  је извршена  корелација   ликовне културе и српског језика. Час је осмишљен у сарадњи  са педагогом  Даниелом Главовић (школа Мраморак).

Ученици  су описали омиљене   јунаке  из Читанке, а жири који су такође чинили ученици, оцењивао  је њихове радове.  Награђена су књигом  најуспешнија три  литерарна  рада из            ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак  и  ОШ „Аксентије Максимовић“ Долово.  Након часа је следило кратко дружење и обилазак школе.  Договорено је да ће се ова сарадња наставити и наредних година поводом Светског дана књиге. На овај начин ће се промовисати љубав према књизи  и писаној речи.

Наши гости, ученици и професори  ОШ „Аксентије Максимовић“ Долово су нашој школи приредили један веома вредан поклон.  Добили смо књигу „ Школа у Долову“ и још   шест књига дечијих песника  за школску библиотеку.

Кроз овај вид сарадње неговаћемо успостављено пријатељство двеју школа и развијати љубав према књизи и читању као  истинске  вредности .

Ученицима, њиховим родитељима и наставницима срећни предстојећи празници

Објављено среда, 28 март 2018
Аутор Драгана Лазаревић

Обавештење

Објављено петак, 27 април 2018
Аутор Даниела Главонић

Драги ученици,

преде вама је неколико слободних радних дана.

Наиме, понедељак, уторак и среда су нерадни дани, када обележавамо 1.мај. Први радни дан је четвртак, 3.мај.

Субота, 05.мај је наставна субота и тада ће се настава одвијати према распореду часова за понедељак.