Ученици

Такмичења 2019.

Објављено понедељак, 11 март 2019
Аутор Марија Бешлин

Na Opštinskom takmičenju iz fizike koje je održano 23.02.2019. u Osnovnoj školi „Sava Maksimović“ u Mramorku, učenice naše škole ostvarile su sledeće rezultate:

            Anja Novičić VIII/1 – 1.mesto

            Maja Vulović VIII/1 – 2.mesto

            Gordana Kovačević VIII/1 – 3.mesto

Učenice VI/1, Anđela Ignjatović i Anđela Stojadinov pohvaljuju se za učešće na takmičenju.

Čestitke učenicama na ostvarenim rezultatima i nastavniku Radovanu Nikoliću koji je pripremao učenice za takmičenje.

           Opštinsko takmičenje iz Engleskog jezika održano je23.02.2019. u Osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu. Direktor naše škole pohvaljuje učenicu VIII/1  Zoranu Kovačević za učešće na takmičenju.

Pohvaljuje se nastavnica Aleksandra Sorajić koja je pripremala učenicu za takmičenje.

 Na Opštinskom takmičenju iz Nemačkog jezika koje je održano 24.02.2019. u Osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu, učenice naše škole ostvarile su sledeće rezultate:

              Anja Novičić VIII/1 – 1.mesto

            Maja Vulović VIII/1 – 2.mesto

           Zorana Kovačević VIII/1 – 3.mesto

Čestitke učenicama na ostvarenim rezultatima i nastavnici Mariji Bešlin koja je pripremala učenice za takmičenje.

Свети Сава

Објављено понедељак, 28 јануар 2019
Аутор Драгана Пауновић

           Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта ученице седмог разреда, наставница историје Анита Меза и наставница српског језика Драгана Пауновић  направиле су  више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело  Светог Саве и значај који је донео српском народу.  Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду. Све то је било само увод за традиционално извођење приредбе поводом Дана Светог Саве - школске славе.
          Реализован је и ликовно-литерарни конкурс у вишим и нижим разредима на тему „Живот није увек игра“. Најбољи радови награђени су на приредби. Што се тиче ликовног дела, наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови окачени су у холу школе.

Опширније: Свети Сава

Посета ученика изложби у Ковину

Објављено среда, 19 децембар 2018
Аутор Анита Меза

Дана 12. Децембра, 2018.године, ученици 7. И 8. Разреда наше школе, у пратњи  наставница ликовне културе и историје, посетили су музејску изложбу у Дому културе у Ковину. Изложба је организована поводом обележавања 300 година од Пожаревачког мира, под називом „ Три стотине година Пожаревачког мира у Ковину, значај и одјеци“, у организацији Друштва за неговање традиције Банатске војне границе. Ученици су посебну пажњу посветили објашњавању историјата свог насеља током тог временског раздобља, као и времену након Пожаревачког мира 1718.године, када је наш крај, у оквиру тадашње Банатске војне границе, заувек ослобођен од турске власти. Ученици су, такође, у оквиру изложбе, погледали и презентацију посвећену израдњи и структури тадашњих бродова.

Извештај посете Сајму науке

Објављено понедељак, 10 децембар 2018
Аутор Ненад Кебић

Дана 02.12.2018. у 08:30 часова са паркинга школе кренули смо пут Београда у посету XII Фестивалу науке. На фестивал је кренуо један аутобус који је превозио 46 ученика од петог до осмог разреда као и четири наставника – пратилаца. Ученике су на сајам водили наставници Викториа Крничан-Крстић, Марија Бешлин, Александра Сорајић и Ненад Кебић.

На сајам смо стигли у 10:00 где смо купили улазнице и организатори нас упутили у разгледање. Ученици су били подељени у групе као што је приказано у прилогу уз овај извештај. Свака група се кретала са додељеним наставником – пратиоцем. Деца су показала заинтересовање за приказани садржај, који је био прилагођен деци свих узраста. Првобитно разгледање сајма је трајало до 11:45 када смо се окупили испред хале 5 како бисмо ушли и одгледали циркуску, тачније акробатску представу „Инерција“ која је демонстрирала неке елементе из науке као што су физика, кинетика итд.

Представа се завршила око 12:30 и после тога је уследило слободно време за разгледање у оквиру сајма.

Окупљање и повратак са сајма је договорен за 16:00, што се испоставило да је било довољно времена за разгледање. Испред школе смо стигли око 17:30 часова.

Напомена 1: Деца су показала примерно понашање и није било никаквих проблема.

Напомена 2: Деца су показала заинтересовање за сајам иновативних технологија  који се одвијао у суседној хали такозвани „Гејмскон“.

Угледни час "Хајдуци и ускоци"

Објављено петак, 30 новембар 2018
Аутор Драгана Пауновић

Дана 28.11.2018.године у ОШ „Сава Максимовић" у Мраморку реализован је угледни час, а наставна јединица је Хајдуци и ускоци и роман „ Хајдук Станко“. Час су припремиле наставница српског језика Драгана Пауновић и наставница историје Анита Меза. Часу  су присуствовали   наставница ликовне културе Милица Илић и наставник математике Ненад Кебић. Наставници и ученици 7 -1 разреда на крају часа су анкетирани. Час је одлично прошао. Ученици су учествовали у утврђивању градива везаног за хајдуке, ускоке, књижевност и књижевно-теоријске појмове...     На основу анкета ученика час је био успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно. Кроз групни рад ученици су међусобно сарађивали. Наставници су користили и друге савремене методе.

Дан примирја у Првом светском рат

Објављено четвртак, 08 новембар 2018
Аутор Даниела Главонић

Дан примирја у Првом светском рату, који пада у недељу, 11. новембра 2018. године обележава се првог наредног радног дана, понедељак 12. новембар 2018. године као нерадни и ненаставни дан.

Дечија недеља од 1.10.до 7.10.2018.године

Објављено недеља, 30 септембар 2018
Аутор Љиљана Крничан

 Програм Дечије недеље:

Опширније: Дечија недеља од 1.10.до 7.10.2018.године

Угледни час

Објављено четвртак, 22 новембар 2018
Аутор Драгана Пауновић

           Дана 17.11.2018. године  у  ОШ „ Сава Максимовић“  наставница историје Анита Меза у сарадњи са наставницом српског језика  Драганом Пауновић   организовале су и реализовале угледни  час на тему  Први светски рат и писци у њему,  у  част стогодишњице примирја у Првом светском рату.  Претходне недеље, као увод и инспирација  за даљи рад ученика,  наставнице су приредиле малу изложбу  о узроцима, току и последицама  рата, о деци и женама као учесницима, као и уметницима који су директно или индиректно учествовали у рату. Све су то преточиле у презентацију на угледном часу. Интеракција ученика и наставника, као  и међусобна сарадња   ученика, била је присутна у већој мери. Нарочито се испољила у деловима  часа где су ученици извлачили питања и на основу одговора правили  групе. Долазило је и до исправљања одговора ученика који су погрешили и  „залутали“ у погрешну групу. За ученике који слабије напредују осмишљени су задаци у складу њихових  могућности,  па су и они били задовољни јер су  активно учествовали у реализацији.

             На основу анкета ученика час је био успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно. Ученицима су се допали инсерти из филма „Где цвета лимун жут“ и снимак песме „ Тамо далеко“, а првенствено сарадничка атмосфера и  могућност дискусије на одређене теме. Циљ часа и исходи учења су остварени.

           На крају часа објашњена је симболика „ Наталијине рамонде“, коју су као амблем, на почетку часа,  добили сви ученици и наставници, као и директор школе.