Ученици

Прво место на општинском такмичењу у одбојци

Надређена категорија: Организација рада
Објављено среда, 13 децембар 2017
Аутор Љиљана Крничан

Општинско такмичење у одбојци одржано је под покровитељством Савеза за школски спорт Србије и Спортског савеза општине Ковин на којем је учествовала и екипа ОШ“Сава Максимовић“Мраморак (дечаци).

Након победе наше екипе  у четвртфиналу над екипом ОШ“Ђура Јакшић“из Ковина и победе у полуфиналу над екипом ОШ“Јован јовановић Змај“ из Ковина, екипа наше школе је у финалној утакмици која је одиграна 7.12.2017.године победила екипу ОШ“Бора Радић“из Баваништа и овојила прво место на општинском такмичењу у одбојци.

    Екипа наше школе коју води наставник физичког васпитања Небојша Томић пласирала се на окружно такмичење које ће бити одржано у Ковину 14.12.2017.године.

 

"Dabar 2017."

Надређена категорија: Организација рада
Објављено уторак, 28 новембар 2017
Аутор Драгана Лазаревић

Од 19. до 24. новембра одржано је Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“ за ученике основних и средњих школа. Ове школске године такмичењу су се придружили и ученици наше школе. Ученици кроз ово такмичење сазнају како  да решавају проблеме на занимљив и забаван начин. Ученици су се такмичили у 2 категорије  „Дабарчић“ за ученике петих и шестих разреда и „Млади дабар“ за ученике седмих и осмих разреда. Укупно је било 12 задатака које је требало урадити за 40 минута. Задаци су се решавали on-line. Очекујемо резултате такмичења.

„Кључ је у књигама“

Надређена категорија: Организација рада
Објављено понедељак, 13 новембар 2017
Аутор Љиљана Крничан

24. октобра 2017. године  представници  наше школе посетили су 62. Међународни београдски сајам књига  који се одвијао под слоганом ,,Кључ  је у књигама”.   Шеснаест ученика од петог до осмог разреда  је у пратњи библиотекара и три наставника посетило ову манифестацију посвећену књижевности и писаној речи. Они су веома заинтересовано и са  великим уживањем  обилазили и разгледали штандове различитих  домаћих и страних издавача. Понуда је била богата, занимљива и разноврсна, тако да је свако могао да нађе књигу у складу са својим интересовањем. Књижни фонд школске библиотеке  обогаћен је новим  насловима који су пажљиво одабрани  у складу са програмом, узрастом и интересовањима ученика.  

Кућица на дрвету у школском дворишту

Надређена категорија: Организација рада
Објављено понедељак, 27 новембар 2017
Аутор Викторија Крстић

Ове школске године у нашем двориште краси једна кућица на дрвету, која је направљена за птице.

Кућицу су направили ученици осмог разреда који похађају техничку секцију.

Идеја за кућицу је настала у разговору са ученицима о материјалима, рециклажи и очувању животне средине. Ученици су се сложили да и било лепо урадити нешто за птичице које нам и преко зиме праве друштво. Тако је поред кућице постављена и хранилица, а у плану је постављање већег броја истих.

Ученици редовно проверавају и и допуњују хранилицу храном за птице које доносе од куће.

 

 

Прве Општинске Олимпијске игре „Чардак“2017

Надређена категорија: Организација рада
Објављено четвртак, 19 октобар 2017
Аутор Maрија Бешлин

Прве Општинске Олимпијске игре одржане су 26.09.2017. у Спортском центру „Чардак“ у Делиблатској пешчари. Учествовали су ученици и ученице свих основних школа са територије општине Ковин. Олимпијске игре почеле су свечаним дефилеом свих учесника, паљењем олимпијског пламена и интонирањем химне Републике Србије.

Ученици Основне школе „Сава Максимовић“ из Мраморка у појединачном пласману освојили су :

  • У бацању вортекса ученица А.И. из 5/1 – 4. место
  • У скоку у даљ из залета ученица М.В. из 7/1 – 2. место
  • У бацању вортекса ученик Д.О. из 5/1 – 4. место
  • У трчању на 100 метара ученик Ж.А. из 7/2 – 4. место
  • У скоку у даљ из залета ученик О.Б. из 8/2 – 1. место
  • У шаху ученик Л.К. из 8/1 – 2. место

Учествовали су још: М.Г.и Д.Ш.из 6/1 у пикаду, М.Ш.из 8/2 у трчању на 100 м, Ј.Д.из 4/1 у шаху, А.Н.из 7/1 у навлачењу конопца и Л.Л.из 8/1 у стоном тенису.

У екипном пласману школа „Сава Максимовић“ освојила је 3. место.

 

Поткатегорије