Ученици

Мали знак поштовања дела Иве Андрића

Објављено понедељак, 21 октобар 2024
Аутор Драгана Пауновић

У петак 18. 10. 2024. године у оквиру активности Обогаћеног једносменског рада „Корак пред матуром“ наставница српског језика и књижевности са својим ученицима, осмацима, обележила је, са закашњењем, дан рођења нашег нобеловца. Иво Андрић рођен је између 9. И 10. октобра 1892. године у Доцу код Травника. Подсећајући ученике на основне биографске податке и Андрићева дела која су рађена и наговештавајући обраду нових дела у осмом разреду и касније, припремљена је анализа приповетке, хронике „Мост на Жепи“ која се више не обрађује у основној школи. Знајући вредност дела, разматрано је о времену када се и зашто градио мост, ко га је саградио и поруке које дело шаље, али и речи да је „У ћутању сигурност“. Дошло је до расправе да ли је то баш тако, да ли треба прећутати или рећи шта мислимо. Ученици су се упознали са асертивним понашањем, и коли кј оно битно у комуникацији. Ученици , који су увек активни, били су и сада, а остали су само пратили активности и презентацију која је била део припреме.
Ученицима је скренута пажња на емитовање серије „Нобеловац“ и зашто ју је добро погледати.

 

Дебата у нашој школи

Објављено среда, 16 октобар 2024
Аутор Даниела Глановић

Током обележавања „Дечије недеље“ у нашој школи, једна од многобројних активности била је посвећена и једној врло важној теми данас, а то је ментално здравље, односно значај и очување менталног здравља.

Опширније: Дебата у нашој школи

Скок у експеримент

Објављено четвртак, 26 септембар 2024
Аутор Ана Шупић

Први сусрет ученика 5. разреда са лабораторијским прибором на часу биологије  је незабораван тренутак пун узбуђења и радозналости. Ово искуство им отвара врата у свет науке, омогућавајући им да на практичан начин истражују и уче о свету око себе.

 

Опширније: Скок у експеримент

Ја сам дете, имам план: Толеранција и љубав за сваки дан

Објављено среда, 09 октобар 2024
Аутор Љиљана Крничан

Дечија недеља од 7. 10. 2024. – 11. 10. 2024. године, ОШ“Сава Максимовић“Мраморак 

Програм можете преузети ОВДЕ

 

Приредба и хуманитарни базар за крај школске године

Објављено четвртак, 27 јун 2024
Аутор Ирена Крничан
Крај школске године обележили смо завршном приредбом и хуманитарним базаром који су се одржали 25.6.2024. у Дому културе у Мраморку. Приредба је била одржана у част ђака осмог разреда, али и у част свих оних који су нашу школу представљали на бројним такмичењима.
Први део програма био је посвећен малим матурантима и ђацима осталих разреда који су били успешни на такмичењима опшинског, окружног и републичког нивоа, док је други део програма имао забавни карактер. Програм су водиле ученице шестог разреда, Лара Буљугић и Лара Вукотић. Поред приредбе, ђаци су у холу Дома културе продавали рукотворине које су направили заједно с учитељима и наставницима у последњим недељама школске године. Сакупљени приход ученици су донирали и тиме показали изузетне врлине, хуманост, доброту и снагу заједништва.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Поткатегорије