Ученици

Ученица наше школе на Покрајинском такмичењу у атлетици

Објављено субота, 15 мај 2021
Аутор Маја Милошевић

На окружном такмичењу у атлетици, одржаном 11.05.2021. на Градском стадиону у Панчеву, у дисциплини скок у даљ, ученица наше школе, Исидора Павловић, 8. разред, освојила је друго место. Честитамо ученици на постигнутом успеху и на пласману на Покрајинско такмичење у атлетици у дисциплини скок у даљ које је одржано 13.05.2021. године у Новом Саду.

Ускрс

Објављено четвртак, 13 мај 2021
Аутор Љиљана Крничан

Као и претходних година, ученици  од првог до четвртог разреда  ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак су поводом Ускрса у својим учиницама фарбали ускршња јаја.  Ученици су са одушевљењем  учествовали у овом традиционалном обичају и веома маштовито су офарбали и украсили  јаја, а сваки ученик је кроз ову активност показао своју креативност и оргиналност.

 

 

   Ускршња јаја су изложена у учионицама, а ученици су у веселој и празничној атмосфери обилазили изложбу у оквиру свог разреда  радујући се пролећном распусту и предстојећим празницима .

 

Обавештење

Објављено петак, 30 април 2021
Аутор Даниела Главонић

Обавештавамо родитеље и ученике да други део пролећног распуста почиње у петак, 30. априла 2021. године и завршава се петак, 07. маја 2021. године. Први наставни дан је понедељак, 10. мај 2021.године.

 

Свим ученицима, родитељима и запосленима желимо срећне предстојеће празнике.

Правила понашања током наставе на даљину

Објављено уторак, 30 март 2021
Аутор Даниела Главонић

Поштовани ученици,

 Искуство које већ имамо током одвијања наставе на даљину (током претходне наставе године, као и током ове наставне године), а услед епидемиолошке ситуације, навело нас је на закључак да нам је ипак потребно да се подсетимо неких правила понашања у интернет окружењу. Будући да користимо Гугл учионицу, као и комуникацију путем Вибер група, усредсредићемо се на управо на ту комуникацију. Најпре желимо да истакнемо, да је час који се одвија путем Гугл учионице исто што и час који се одвија непосредно у школи, у правој учионици. Будући да сам уверена да већ знате која правила понашања важе у учионици, истичем да је важно да се и у виртуелном свету придржавамо неких правила понашања, пре свега:

  • Немојте да користите непримерен речник, говорите углас и без претходне дозволе наставника, вређате и омаловажавате остале учеснике;
  • Немојте напуштати час без претходне дозволе наставника;
  • Немојте снимати нити фотографисати остале учеснике без дозволе;
  • Није дозвољени укључивати на час ученике који нису из одељења. Техника нам помаже да врло једноставно утврдимо ко су „придошлице“ на часу, а након тога није тешко утврдити и ко им је то омогућио.
  • Поштујет и уважавајте једни други и у оваквој комуникацији;
  • Наравно, редовно извршавајте своје бавезе и задатке:

  Важно је да сви заједно уложимо труд да овакав вид наставе буде користан за све, да већ отежане услове рада на неки начин ублажимо. Очекујемо да се епидемиолошка ситуација што пре побољша како бисмо се вратили у наше учионице. До тада,  радите и на виртуелним часовима посвећено и редовно, постављајте питања како бисте разјаснили све  нејасноће које имате, поштујте рокове за слање задатака како би они били благовремено вредновани.

 И најважније, чувајте своје и здравље својих породица!

Засађено дрво у школском дворишту поводом 200 година од оснивања школе у Мраморку

Објављено субота, 20 март 2021
Аутор Љиљана Крничан

Бели дуд (Morus alba) који је засађен у школском дворишту поводом овогодишњег јубилеја наше школе, обележавања 200 година од оснивања, поклонила је породица Живковић која је пореклом из Мраморка.


 

Опширније: Засађено дрво у школском дворишту поводом 200 година од оснивања школе у Мраморку

Национална платформа „Чувам те“

Објављено уторак, 16 март 2021
Аутор Даниела Главонић

             Обавештавамо вас да Национална платформа „Чувам те“, која представља прву националну платформу за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији, почиње са радом.

Под покровитељством Владе Републике Србије и Кабинета премијерке, Национална платформа "Чувам те"  омогућиће синергију деловања ресора Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства унутрашњих послова, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за бригу о породици и демографију, Министарство здравља, синдикалних организација које представљају просветне раднике и организација цивилног друштва. Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

Опширније: Национална платформа „Чувам те“

Безбедност деце у дигиталном свету

Објављено уторак, 16 март 2021
Аутор Даниела Главонић

Приручник можете ОВДЕ преузети.

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА 2021.године

Објављено среда, 17 март 2021
Аутор Љиљана Крничан

  Општинска смотра рецитатора   „ Песниче народа мог“

 у организацији Установе „Центар за културу“  Ковин одржана је  12.03.2021.године у Ковину.

Рецитатори који су представљали  нашу школу су:

Опширније: ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА 2021.године

Поткатегорије