Izveštaj o uspehu učenika na Opštinskim takmičenjima 2018.

Објављено уторак, 08 мај 2018 Аутор Марија Бешлин

Na Opštinskom takmičenju iz biologije koje je održano 17.03.2018. u OŠ „Desanka Maksimović“ u Kovinu učenica VII/1 Anja Novičić osvojila je 3. mesto i plasirala se na Okružno takmičenje.

Učenica VI/1 Sofija Savić takodje je osvojila 3. mesto.

Sve pohvale učenicama V/1 Nika Tamari, Stojadinov Andjeli, Ignjatović Andjeli, Durda Ani i Pavlović Isidori i učenici VI/1 Bjelajac Sari za učešće na takmičenju.

Pohvale nastavnici Duški Mosurović koja je pripremala učenike za takmičenje.

 

 

Na Opštinskom takmičenju iz istorije koje je održano 17.03.2018. u OŠ „Miša Stojković“ u Gaju učenik VIII/1 Luka Karličić osvojio je 1. mesto i  plasirao se na Okružno takmičenje. Učenik VIII/1  Mateja Grujičić osvojio je 3. mesto.

Sve pohvale učenicama VI/1 Sari Bjelajac, VII/1 Anji Novičić i Zorani Kovačević za učešće na takmičenju.

Pohvale nastavnici Meza Aniti koja je pripremala učenike za takmičenje.

 

 

Na Opštinskom takmičenju iz hemije koje je održano 03.03.2018. u OŠ „Paja Marganović“ u Deliblatu učenik VIII/2 Miloš Pavlović osvojio je 3. mesto.

Učenici VII/2  Bojović Dijana, Miloš Mladjenović, Boris Enča i VII/1 Zorana i Gordana Kovačević dobili su zahvalnice za učešće na takmičenju.

Pohvale nastavnici Vasić Snežani koja je pripremala učenike za takmičenje.

 

 

Na Opštinskom takmičenju iz nemačkog jezika koje je održano 03.03.2018. u OŠ  „Bora Radić“ u Bavaništu učenik VIII/2 Milan Pavlović osvojio je 2. mesto. Sve pohvale učenicima  VIII/2  Jovanov Bogdanu i Gruba Martini za učešće na takmičenju iz engleskog jezika.

Pohvale nastavnici Mariji Bešlin na postignutom rezultatu .

 

Na Opštinskom takmičenju iz geografije koje je održano 11.03.2018. u OŠ „Djura Filipović“ u Pločici učenica VII/1 Anja Novičić  i učenik VIII/2 Milan Pavlović osvojili su 3. mesto.

Sve pohvale učenicima i nastavnici Snežani Vidaković.

 

Na Opštinskom takmičenju iz matematike koje je održano 24.02.2018. u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kovinu učestvovali su učenici III/1  Stojanov Dušan i Vukotić Anastasija, V/1 Tamara Nika i VII/1 Gordana Kovačević i Anja Novičić. Pohvale nastavnicima Rodiki Sterijan, Nenadu Kebiću i Viktorii Krničan Krstić.

 

Na Opštinskom takmičenju iz fizike koje je održano 18.02.2018. učenica VII/1 Anja Novičić osvojila je 1. mesto. Učenice VI/1 Sara Bjelajac i VII/1 Zorana Kovačević nagradjene su pohvalnicom za učešće na takmičenju. Takodje pohvale za učešće na takmičenju učenicama VII/1 Gordani Kovačević i Maji Vulović i nastavniku fizike Radovanu Nikoliću.  

 

 

Na foto-konkursu „Ulepšaj svoje snove,priroda te zove“ učenik VII/2 Ognjen Bundra osvojio je 4. mesto i učenik VIII/2 Milan Pavlović osvojio je 5. mesto i obojica su dobila nagradu majica kampa.

„Eko- tim Apatin“ čestita učenicima na ostvarenim plasmanima i zahvaljuje im se na učešću.

 

Na festivalu dečije ilustracije „Kreativni genijalci“ učenica VIII/2 Martina Gruba dobitnica je Diplome festivala za osvojeno 8. mesto u konkurenciji od 3399 radova. Sve pohvale učenici Gruba Martini i nastavnici likovne kulture Milici Ilić.

 

Sportski savez opštine Kovin je 24.02.2018. na svečanoj manifestaciji u Centru za kulturu u Kovinu organizovao proglašenje najboljih sportista u 2018. godini. Nastavnik fizičkog vaspitanja Nebojša Tomić je od Sportskog saveza opštine Kovin na predlog Aktiva pedagoga fizičke kulture proglašen za najuspešnijeg u sportu za 2017. godinu. Ovo priznanje se dodeljuje za doprinos razvoju školskog sporta.

 

Na Opštinskom jesenjem krosu-Trka za srećnije detinjstvo učenici Borko Matović iz VI/1 osvojio je 3.mesto, Stefan Nistor iz VIII/1 osvojio je 1. mesto, Gordana Tomanović iz VIII/2 osvojila je 3. mesto i Veljko Veselić iz II/1 osvojio je 3. mesto.

 

Na ekipnom Opštinskom takmičenju u stonom tenisu održanom 01.11.2017. godine u Skorenovcu učenici VIII/1 Lazarov Luka i Karličić Luka i učenik VII/2 Boris Enča osvojili su 1. mesto. Pojedinačno Luka Lazarov osvojio je 3.mesto.

 

Na okružnom takmičenju u stonom tenisu u Vršcu 06.11.2017. godine ekipa škole u sastavu Lazarov Luka i Karličić Luka iz VIII/1 i Boris Enča iz VII/2 osvojila je 3. mesto.

 

Na Opštinskom takmičenju u košarci u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Sportskog saveza opštine Kovin koje je održano 06.02.2018. ekipa Osnovne škole „Sava Maksimović“ u sastavu: Luka Lazarov i Luka Karličić iz VIII/1, Boris Enča iz VII/2 i Milan Pavlović iz VIII/2 osvojila je 3.mesto.

 

Na okružnom takmičenju u odbojci koje je održano 14.12.2017. godine u Kovinu ekipa naše škole je u finalnoj utakmici pobedila ekipu Osnovne škole „Vasa Živković“ iz Pančeva i osvojila 1. mesto.

Sve čestitke ekipi u sastavu: Lazarov Luka, Nistor Stefan, Karličić Luka iz VIII/1, Pavlović Milan, Bundra Ognjen, Dragan Trost iz VIII/2, Enča Boris, Mladjenović Miloš, Ambruš Željko iz VII/2, Suflikar Aleksandar iz VII/1.

 

Na Opštinskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ koja je održana 16.03.2018. u Kovinu u Domu kulture učenici Nikola Vukotić iz II/1, Andjela Ignjatović iz V/1 i Boris Enča iz VII/2 ostvarili su plasman za Zonsku smotru recitatora. Učenice Nevena Durda iz II/1, Sara Bjelajac iz VI/1 i Zorana Kovačević iz VII/1 dobile su pohvale, a Maša Grujičić iz VI/1 zahvalnicu. Sve pohvale učenicima i nastavnicama koje su ih pripremale Kristini Sterijan, Dragani Paunović i Aleksandri Sorajić.

 

Nastavnica Viktoria Krničan Krstić spremila je učenicu VIII/2 Gordanu Tomanović da otpeva koledarsku pesmu u rumunskoj pravoslavnoj crkvi za Božić, 25.12.2107.

 

 

Izveštaj o priredbi za Dan škole

Priredba povodom Dana škole održana je 17.04.2018. u fiskulturnoj sali. Nastavnica srpskog jezika Dragana Paunović idejno je osmislila, koordinisala i uspešno realizovala priredbu uz pomoć kolega, koleginica i naravno učenika, kao neposrednih učesnika u programu.

Priredbu su otvorili članovi orkestra sa dve kompozicije „Madjarska igra br. 5“ Johanesa Bramsa i „O,sole mio“ napolitanska pesma. Ovim kompozicijama su se učenici naše škole predstavili na Opštinskoj smotri.

U prvom bloku programa Lara Vukotić, budući prvak recitovala je „Čistu planetu“. Članovi predškolske grupe su igrali uz pesmu „Ljubav je kad se neko voli“. Učenica II/1 Nevena Durda recitovala je pesmu na rumunskom jeziku Mihaja Emineskua „Pospane ptice“. Učenici prvog razreda imali su plesnu tačku uz pesmu na engleskom jeziku „Head and shoulders“.

„Kaubojski ples“ odigrali su učenici II/1. Učenik II/1  Nikola Vukotić, učesnik Zonske smotre recitatora u Kovinu, recitovao je pesmu Branka Ćopića „Bolesnik na tri sprata“. Učenici VI/1 pevali su na nemačkom jeziku pesmu „Šarene note“. Zorana Kovačević iz VII/1 recitovala je pesmu Desanke Maksimović „Beseda romantičarima“.

U poslednjem bloku ritmičku igru „Da porastu mala deca“ izveli su učenici III/1. Maša Grujičić iz VI/1 recitovala je pesmu Milovana Danojlića „Gde je Cica“. Članovi orkestra su završili program bugarskom narodnom pesmom „Ergen dedo“.

Poštujući tradiciju, 17.04.20108. predstavnici Učeničkog parlamenta sa nastavnicama Marijom Bešlin i Viktoriom Krničan Krstić položili su cveće na grob narodnog heroja Save Maksimovića.

Погодака: 977