Дечија недеља „Велико срце деце Србије“

Објављено четвртак, 12 октобар 2023 Аутор Ирена Крничан и Бранкица Савић

Прва недеља октобра уоквирена је црвеном бојом у свим школским календарима. Разлог томе јесте што се на почетку овог месеца у свим школама у Србији обележава Дечија недеља. Ове школске године дечија недеља одржана је под називом „Велико срце деце Србије“. Тим поводом, од другог до осмог октобра, у нашој школи ученици су могли уживати у богатом програму. 

 

   

Како пише учитељица Бранкица Савић за ученике нижих разреда одржан је низ активности: цртање на асфалту, израда плаката, спортска такмичења, школски и опшински крос, даривање „Деца деци“, подела награда учесницима конкурса „Марцишор“, коју је пропратила и изложба радова, као и одлазак у просторије ДВД „Мраморак“. Трећег октобра наши ђаци били су гости ватрогасног друштва, чији су их чланови, Александар Радосављевић, Милица Томановић, Александар Миуца и Стефан Ђекић срдачно дочекали. Деца су могла видети опрему ватрогасаца и упознати алате које ватрогасци користе. Ученици и ученице су уживали у предавању које им је одржао Александар, али највише среће донела им је авантура освајања ватрогасног камиона и проба гашења пожара. Овом приликом желимо да се захвалимо члановима ДВД „Мраморак“ који су били дивни домаћини!  

 

Овој недељи радовали су се како наши млађи ученици тако и они старији. Почетак недеље обележили су квиз на часовима информатике, затим иложба дечијих радова, презентација дечијег стваралаштва, угледни час „Јунакиње живе у читанкама“ и поклањање лепих мисли путем порука. Угледни час одржале су наставница српског језика, Драгана Пауновић, и наставница ликовне културе, Милица Илић. Деца су се на том часу могла подсетити жена које су стварале, као и главних женских ликова који живе кроз уметничка дела. 

 

У другој половини седмице уследио је опшински крос „Трка за срећније детињство“ и квиз за ученике петог и шестог разреда који је ђацима приближио немачку културу и обичаје. Не треба заборавити и играње друштвених игара, којим су наставнице Жељка Марковић и Александра Сорајић подстакле такмичарски дух и толеранцију ђака.  Веома занимљива била је замена улога коју је огранизовала наставница Драгана Пауновић на часовима српског језика, а огромно интересовање код ученика и ученица изазвала је израда полигона за такмичење „Шта знаш о саобраћају“, у којој су деца уживала заједно са наставником Јованом Мерћом.

 

Погодака: 409