Јавне набавке

Филтер

Обавештење

Обавештавамо ученике и родитење да је Кризни штаб за сузбијање заразне болести КОВИД 19,  на седници одржаној 04.11.2021.године донео одлуку:

Распуст за ученике основних и средњих школа траје од 08.11  до 12.11.2021.године. Први  наставни дан је 15.11.2021.године.

Светски дан детета

Дан примирја у Првом светском рату

Данас, 11. новембра, обележава се Дан примирја у Првом светском рату. Дан који се у Србији од 2012. године обележава као државни празник и нерадни дан. Једанаестог новембра 1918. године Немачка је са држава чланицама савеза Антанте потписала примирје. Иако се рат званично завршио тек 28. јуна 1919, потписивањем Версајског мира, након 11. новембра 1918. године борбе више нису вођене. Зато се тај датум узима као датум завршетка Првог светског рата.  

Дан у Делиблатској пешчари

Ученици из ОШ "Сава Максимовић" ишли су на једнодневни излет у Делиблатску пешчару у организацији наставника физичког васпитања Небојше Томића. Ученици су провели један квалитетан и физички активан дан. Шетајући еко стазама и провођењем времена у шуми,ученици су схватили еколошку и сваку другу важност Делиблатске пешчаре. Након дуге шетње деца се враћају у сам центар Делиблатске пешчаре где проводе своје слободно време уз разне физичке активности а затим одлазе на организован ручак после ког је уследио повратак за Мраморак.

Посета међународној утакмици Партизан - AZ Alkamar

Ученици ОШ "Сава Максимовић" из Мраморка 19.09.2019. посетили су стадион Партизана и бодрили су српски тим против AZ Alkamar-а у
групној фази такмичења лиге европе. Фудбалски клуб Партизан добио је,квалификационом мечу са фудбалским клубом Малатија,казну УЕФ-е да
при наредним утакмицама игра без публике. УЕФ-а је дозволила да деца узраста до четрнаест година могу присуствовати мечевима. Партизан је
покренуо иницијативу у којима је позвао све школе фудбала и све основне школе да поведу своје малишане на стадион,а улазнице су биле
бесплатне. Позиву се одазвала и наша школа из које је ишло једанаесторо ученика уз пратњу наставника физичког васпитања Небојше
Томића и родитеља,Дарка Новичића. Ђаци су се дивно провели и веома им је драго што су имали ту могућност да присуствују сјајном мечу.

Угледни час "Хајдуци и ускоци"

Дана 28.11.2018.године у ОШ „Сава Максимовић" у Мраморку реализован је угледни час, а наставна јединица је Хајдуци и ускоци и роман „ Хајдук Станко“. Час су припремиле наставница српског језика Драгана Пауновић и наставница историје Анита Меза. Часу  су присуствовали   наставница ликовне културе Милица Илић и наставник математике Ненад Кебић. Наставници и ученици 7 -1 разреда на крају часа су анкетирани. Час је одлично прошао. Ученици су учествовали у утврђивању градива везаног за хајдуке, ускоке, књижевност и књижевно-теоријске појмове...     На основу анкета ученика час је био успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно. Кроз групни рад ученици су међусобно сарађивали. Наставници су користили и друге савремене методе.

План контролних и писмених задатака прво полугодиште

Дан отворених врата школе

 

Месец и школска година

Дан у недељи

септембар 2018/2019.године

понедељак

октобар 2018/2019.године

уторак

новембар 2018/2019.године

среда

децембар 2018/2019.године

четвртак

јануар 2018/2019.године

петак

фебруар 2018/2019.године

понедељак

март  2018/2019.године

уторак

април 2018/2019.године

среда

мај 2018/2019.године

четвртак

Угледни час

           Дана 17.11.2018. године  у  ОШ „ Сава Максимовић“  наставница историје Анита Меза у сарадњи са наставницом српског језика  Драганом Пауновић   организовале су и реализовале угледни  час на тему  Први светски рат и писци у њему,  у  част стогодишњице примирја у Првом светском рату.  Претходне недеље, као увод и инспирација  за даљи рад ученика,  наставнице су приредиле малу изложбу  о узроцима, току и последицама  рата, о деци и женама као учесницима, као и уметницима који су директно или индиректно учествовали у рату. Све су то преточиле у презентацију на угледном часу. Интеракција ученика и наставника, као  и међусобна сарадња   ученика, била је присутна у већој мери. Нарочито се испољила у деловима  часа где су ученици извлачили питања и на основу одговора правили  групе. Долазило је и до исправљања одговора ученика који су погрешили и  „залутали“ у погрешну групу. За ученике који слабије напредују осмишљени су задаци у складу њихових  могућности,  па су и они били задовољни јер су  активно учествовали у реализацији.

             На основу анкета ученика час је био успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно. Ученицима су се допали инсерти из филма „Где цвета лимун жут“ и снимак песме „ Тамо далеко“, а првенствено сарадничка атмосфера и  могућност дискусије на одређене теме. Циљ часа и исходи учења су остварени.

           На крају часа објашњена је симболика „ Наталијине рамонде“, коју су као амблем, на почетку часа,  добили сви ученици и наставници, као и директор школе.

Дан примирја у Првом светском рат

Дан примирја у Првом светском рату, који пада у недељу, 11. новембра 2018. године обележава се првог наредног радног дана, понедељак 12. новембар 2018. године као нерадни и ненаставни дан.