Филтер

За чистије и зеленије школе у Војводини

Извештај за чистије и зеленије школе у АПВ можете погледати ОВДЕ

"Енергија је свуда око нас 2020/2021."

У прилогу се налази пријава за учешће у пројекту

 

Пријава за учешће у пројекту"Енергија је свуда око нас 2020/2021."

Ученица наше школе на Покрајинском такмичењу у атлетици

На окружном такмичењу у атлетици, одржаном 11.05.2021. на Градском стадиону у Панчеву, у дисциплини скок у даљ, ученица наше школе, Исидора Павловић, 8. разред, освојила је друго место. Честитамо ученици на постигнутом успеху и на пласману на Покрајинско такмичење у атлетици у дисциплини скок у даљ које је одржано 13.05.2021. године у Новом Саду.

Ускрс

Као и претходних година, ученици  од првог до четвртог разреда  ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак су поводом Ускрса у својим учиницама фарбали ускршња јаја.  Ученици су са одушевљењем  учествовали у овом традиционалном обичају и веома маштовито су офарбали и украсили  јаја, а сваки ученик је кроз ову активност показао своју креативност и оргиналност.

 

 

   Ускршња јаја су изложена у учионицама, а ученици су у веселој и празничној атмосфери обилазили изложбу у оквиру свог разреда  радујући се пролећном распусту и предстојећим празницима .

 

Дан школе

16.04.2021. године поводом Дана школе ученици од 1. до 4.разреда су са својим одељењским старешинама обишли споменик  Саве Максимовића и положили цвеће поводом обележавања Дана школе. 

 

    Затим су у холу школе одгледали презентацију о школи. Наша школа носи име револуционара Саве Максимовића који је и сам био учитељ мраморачке школе и у знак сећања на личност чије име носи школа, ученици су присуствовали свечаном полагању цвећа на споменик.

 

 

Пласман ученице наше школе на Покрајинску смотру рецитатора

Зонска смотра рецитатора одржана је 31.марта 2021.године ОНЛАЈН  у Центру за културу у Ковину за све општине Јужног Баната. Избор за пласман на Покрајинску смотру рецитатора која се традиционално оджава у Сечњу, а која ће због пандемије вируса Ковид-19 ове године бити одржана ОНЛАЈН, извршио је жири у саставу  Миодраг Петровић, Ана Лесковац и Каталин Фазекаш.

У категорији СРЕДЊИ узраст нашу школу је представљала  Анастасија Вукотић,ученица шестог разреда  песмом  Слободана Чучуловића:  Замисли, сестро слаткаи пласирала се на 51.Покрајинску смотру рецитатора која ће бити одржана 12.маја 2021.године.

Упутство за ученике осмог разреда