Саветница за планирање у каријере у нашој школи

Објављено понедељак, 25 март 2024 Аутор Даниела Глановић

Нека деца још од раног детињства знају чиме желе да се баве.  Ипак,  већина ученика завршних разреда основне школе има недоумице и теже доноси одлуку о избору будуће средње школе.

Као један  од видова подршке  ученицима осмог разреда,   на располагању је и саветница за планирање каријере. Наиме, и ове године наставили смо дугогодишњу сарадњу са Националном службом за запошљавање (Филијала Панчево) и организовали смо тестирање ученика осмог разреда у циљу подршке при избору будуће средње школе.

Дана 13.2.2024. године саветница за планирање каријере Јелена Богданов је  тестирала ученике осмог разреда, а  након обраде и интерпретације резултата, са ученицима је 21.3.2024.године у школи обавила индивидуалне разговоре (саопштавање резултата, давање повратне информације, саветовање, предлагање будуће средње школе).

Поред осталих механизама које у оквиру школе користимо у раду са ученицима седмог и осмог разреда (индивидуални разговори, упитници, радионице и др), чини се да је овај вид подршке ученицима веома значајан и драгоцен, те ћемо и убудуће наставити сарадњу са Националном службом за запошљавање.

Погодака: 107