Професионална оријентација

Објављено четвртак, 01 март 2012

 

Наша школа се септембра 2011.године пријавила за учешће у пројекту „Професионална оријентација на преласку у средњу школу“ у оквиру сарадње немачке и српске владе. Осмог фебруара 2012.године добили смо званичан допис да смо одабрани за учешће у пројекту.

Циљ пројекта је изградња школског и ваншколског система професионалне оријентације за младе на прелазу између основне у средњу школу, односно у свет рада и функционисање тог система на нивоу целе земље, као и оснаживање постојећих капацитета за професионалну оријентацију у школском и ваншколском сектору.

Пројекат "Професионална оријентација на прелазу у средњу школу" се састоји из школске и ваншколске компоненте које се међусобно допуњују код покривања циљне групе. Школском компонентом ће бити обухваћене све основне школе на територији Србије, што значи 1260 основно школских установа. Тачније, пројекат ће се спроводити у завршним разредима основних школа, што подразумева седми и осми разред. Ваншколском компонентом је обухваћено свих 120 канцеларија за младе у Србији и на тај начин ће се пружити подршка оснаживању ваншколских капацитета за спровођење програма професионалне оријентације. Циљну групу пројекта чине деца која похађају седми и осми разред основне школе, односно млади који су на прелазу из основне у средњу школу или у свет рада.

Од 24. до 26 фебруара у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, у Смедереву, завршена је базична обука у другом кругу пројекта "Професионална оријентација на прелазу у средњу школу". 30 учесника из десет школа, под вођством два тренера, Слободана Павловића и Биљане Игњатовић кроз низ радионица прошло је само део зацртаног плана кога ће тимови спровести у целини, у својим школама.

.

Тим ПО

Погодака: 6123