ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЛАЈФЛАЈН ЧИКАГО У ПОСЕТИ ОШ“САВА МАКСИМОВИЋ“ МРАМОРАК

Објављено понедељак, 19 јун 2023 Аутор Љиљана Крничан

 

У склопу пројекта којим је планирано употпуњавање, осавремењавање и модернизацијa компјутерске учионице у ОШ“Сава Максимовић“ у Мраморку, нашу школу је 13. јуна 2023. године  посетила хуманитарна организација Лајфлајн из Чикагa, под покровитељством Фондације Њеног Краљевског Височанства принцезе Катарине.

  

 

Тим поводом ученици наше школе представили су се пригоднимпрограмом. Након традиционалног дочека представника хуманитарне организације на улазу у школу и њиховог представљања, директорка школе се обратила гостима пожелевши им  добродошлицу у име колектива школе и у своје лично име и том приликом им је рекла неколико података о  школи и њеним карактеристикама. Овом значајном догађају за нашу школу   присуствовала је општинска просветна инспекторка Ивана Бобић. На почетку програма  ученици наше школе, најмлађи чланови КУД-а Мраморак одиграли су игру Банат Кетуш. Затим је ученица Лара Буљугић одрецитовала песму на Румунском језику којом је представљала нашу школу на Републичкој смотри рецитатора, а на крају програма гостима се представио оркестар наше школе који је одсвирао композиције са којима је на Републичком такмичењу оркестара освојио ПРВО место са 100 бодова и ЛАУРЕАТ такмичења.

 

Гости су затим обишли компјутерску учионицу коју користе сви ученици школе, неколико кабинета и библиотеку која броји око 14 000 књига и коју користе ученици наше школе и средњошколци из села.

  

Представници хуманитарне организације из Чикага, чији је циљ побољшање услова за учење и развој деце, захвалили су се на срдачном гостопримству и на изузетном програму којим су се ученици представили, посебно истичући труд и залагање ученика наше школе и њихових наставника који  доприносе да ученици остварују сјајне резултате и на тај начин успешно промовишу нашу школу.

 

 

Погодака: 709