Пословник о раду Школског одбора

Филтер

Резултати ликовног конкурса Mărțișor

Rezultati   likovnog konkursa na temu Mărțișor šk.2019/20. godine

  1. razred

1.mesto - Maksimović Luka, OŠ “ Đura Jakšić” Kovin

2.mesto- Torda LukaOŠ “ Đura Jakšić” Kovin

3.mesto- Arsenić ĐorđeOŠ “ Đura Jakšić” Kovin

4.mesto – Andrić Ognjen OŠ “ Đura Jakšić” Kovin

  1. razred

1.mesto - Lara Buljugić Oš “ Sava Maksimović” Mramorak

2.mesto- Dunja Kanjevac Oš“ Sava Maksimović” Mramorak

3.mesto- Kristina Pavlović Oš “ Sava Maksimović”Mramorak

  1. razred

1.mesto – Milica Stojanov Oš “ Sava Maksimović” Mramorak

  1. razred

1.mesto – Olivera Durda Oš “ Sava Maksimović” Mramorak

2.mesto- Jovana Nika Oš“ Sava Maksimović” Mramorak

Komisija za odabir radova u sastavu nastavnika likovne kulture Sandra Jovanović  i Milica Ilić zasedala je 30.06.2020.godine.

Napomena:Usled pandemije virusa Covid-19 rezultate konkursa vam naknadno dostavljamo.                                                                                                    

Збирке

Припрема завршног испита - додатак

На овом сајту такође можете пронаћи корисне информације и припрему за завршни испит:

https://www.mala-matura.com/mala-matura-priprema-za-zavrsni-ispit/

Припрема завршног испита

На следећем сајту можете да користите алате за припрему завршног испита:

 

https://zuov.gov.rs/ucenje-na-daljinu-alati-za-pripremu-zavrsnog-prijemnog-ispita-gotovi-testovi/

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

Пробни завршни испит одржаће се 26. и 27.марта 2021.године.

Упис у средњу школу

Поштовани ученици и родитељи,

Овде ћете моћи да пронађете информације које су значајне за упис у средњу школу. Трудићемо се да се пронађемо и поставимо све значајне информације које се тичу припреме за завршни испит, предуписних активности, као и све стало што се тиче процеса самог уписа.

Дан државности

Свети Сава

  Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта ученици са наставницом историје Анитом Меза направили су  више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело  Светог Саве и значај који је донео српском народу.  Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду. Све то је било само увод за традиционално извођење приредбе поводом Дана Светог Саве - школске славе.
          Реализован је и ликовно-литерарни конкурс у вишим разредима  на тему „Човек је рођен да ради, да трпи и да се бори. Ко тако не чини, мора пропасти“. У нижим разредима тема је била Свети Сава.

         Најбољи радови награђени су на приредби. Наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови, али и сви остали радови, окачени су у холу школе и направљена је и презентација истих која је приказана гостима.

 Директор у име школе наградио је следеће ученике.

За ликовне радове:        3. МЕСТО _Луна  Токин 3-1              2.МЕСТО_Андрија Гобељић 1-1       1.МЕСТО Јанош Амбруш 4-1

За литерарне радове  у нижим разредима: 3.МЕСТО Никола Вукотић 4-1        2.МЕСТО Јована Ника 4-1      1.МЕСТО Вељко Околи Веселић _4-1

 У вишим разредима за најбоље ликовне радове  награде  су добили:                                                                                                                

3.МЕСТО_ Катарина Симуљ 7-1

2.МЕСТО Мирослав Бањаш5-1

1.МЕСТО_Душан Стојанов 5-1

Најбоље литерарне радове у вишим разредима  написале су:

3.МЕСТО Невена Ивезић 8-1

2.МЕСТО  Анђела Игњатовић 7-1

1.МЕСТО___Анастасија Вукотић 5-1

         После приредбе приредбе сеоски свештеник и вероучитељ Иван Милановић, резао је колач са ученицима осмог разреда.  Публика је уживала и све учеснике приредбе и награђене ученике  наградила аплаузом. Чланови хора са наставницом Виолетом Помар и чланови рецитаторске секције са наставницом  Драганом Пауновић припремили су програм, а презентацију, која је пратила текст, направила је  наставница Драгана Лазаревић. Мали предшколци су такође имали своју тачку (Свети Сава) и показали своје умеће.

 

Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике Средње стручне војне школе

У школ­ској 2019/2020. го­ди­ни из­вр­ши­ће се при­јем 65 кан­ди­да­та оба по­ла из гра­ђан­ства (у да­љем тек­сту: кан­ди­да­ти) за уче­ни­ке пр­вог раз­ре­да Сред­ње струч­не вој­не шко­ле (50 уче­ни­ка за смер Рат­но ва­зду­хо­плов­ство и пр­о­тив­ва­зду­хо­плов­на од­бра­на и 15 уче­ни­ка за смер Је­ди­ни­це за елек­трон­ска деј­ства).

Конкурс за при­јем кан­ди­да­та из гра­ђан­ства за уче­ни­ке Вој­не гим­на­зи­је

У школ­ској 2019/2020. го­ди­ни из­вр­ши­ће се при­јем 90 кан­ди­да­та оба по­ла из гра­ђан­ства (у да­љем тек­сту: кан­ди­да­ти) за уче­ни­ке пр­вог раз­ре­да Вој­не гим­на­зи­је.

ОБАВЕШТEЊЕ О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ШКОЛСКЕ 2016/2017. ГОДИНE

              Поштовани родитељи, упис деце у први разред основне школе у школску 2016/2017. годину, обавиће се од 20. ЈАНУАРА до 31. МАРТА 2016. године.

Упис ће се вршити у школи  радним данимa од 08,00 до 13,00 сати.

               Упис у први разред школске 2016/2017. године обавезан је за децу која до почетка школске године,односно до 01. септембра 2016. године, имају најмање шест и по, а највише седам и по година. Испитивање ове деце пред полазак у школу врши школски педагог школе на матерњем језику детета.

                Документација коју родитељ подноси за упис детета у први разред основне школе: извод из матичне књиге рођених детета, доказ о здравственом прегледу детета и уверење - потврду предшколске установе да је дете похађало припремни предшколски програм.

„ВЕСЕЛО ПОЗОРЈЕ“

  

У петак, 26.02.2016. године у нашој школи је  за ученике од првог до осмог разреда одиграна представа„ВЕСЕЛО ПОЗОРЈЕ“ коју су извели глумци Позоришта на Теразијама из Београда Наташа Балог и Веселин Стијовић.  Они су на занимљив и атрактиван начин ученицима представили сцену из чувеног дела „Поп Ћира и поп Спира“ Стевана Сремца, затим комичну и разиграну сцену  из једночинке „Милан и Марица“Бранислава Нушића и на крају сцену „Незгодан сапутник“ из дела „Доживљаји Николетине Бурсаћа“ Бранка Ћопића. Представа је осмишљена тако да  су се глумци шминкали, маскирали и облачили на самој сцени. Ученици су им помагалиу шминкању и маскирању и на тај начин су и сами учествовали у представи,упознајући се са елементарним појмовима из позоришне уметности.

 

 

 

Aктивности поводом Светог Саве

Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта наставница историје Јелена Дивнић и наставница српског језика Драгана Пауновић направиле су више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело Светог Саве и значај који је донео српском народу. Наравно, приказане су и неке његове активности које се врло ретко спомињу. Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду.
         Реализован је и ликовно - литерарни конкурс у вишим и нижим разредима на тему „Ау, што је школа згодна“. Најбољи радови награђени су на приредби. Што се тиче ликовног дела, наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови окачени су у холу школе, а остали, који су ушли у ужи избор, у фискултурној сали, где је и одржана приредба.

 

Учешћe на светосавској приредби КУД-а Мраморак

Ученици наше школе учествовали су 30. јануара ове године на приредби у Дому културе, коју је приредило културно-уметничко друштво из Мраморка.

Приредба је осмишљена као светосавска свечаност са елементима народне традиције и фолклора. Свечани програм отворен је рециталом који је био изведен и на школској приредби поводом Дана Светог Саве, у извођењу рецитатораVиVI разреда. Затим су се публици представила и деца која су чланови КУД-а Мраморак, а која су учествовала у играма Левач, Лесковац, Пирот и Банат. Учесници драмске секције наше школе извели су краћи скеч. Након приредбе, ученици су се дружили са вршњацима из Новог Пазара, члановима КУД-а „Рас“, који су били у гостима нашег културно-уметничког друштва.

Програм је водило двоје ученика наше школе, из VI и VII разреда.

 

Посета проф. др Драгољуба Живковића

 

 

Познати мраморачки професор Универзитета, доктор филозофских наука и аутор више стотина научних студија из области филозофије, теологије и социологије, Драгољуб Живковић, гостовао је у нашој школи 26. јануара ове године. Његова посета била је осмишљена као едукативни час за ученике старијих разреда, под називом „Слово о Светом Сави“.

Професор је на почетку излагања рекао да се после више од пола века враћа у школу одакле је и сам потекао, као и то да му је част да говори пред децом.

Његово предавање заснивало се на поређењу личности Светог Саве са бројним великим људима наше историје и културе, попут Николе Тесле, Доситеја Обрадовића, па све до савременог тренутка, за који је дао пример патријарха Павла. Говорио је затим о животу Светог Саве по пристизању на Атос, његовој посвећености читању и ширењу божанске мудрости међу људима, путовању по светим земљама и српским манастирима, као и о његовој историјској улози.

Обука за одељењске старешине

Обука за одељењске старешине

Пројекат „Корак напред у сарадњи одељењских старешина и родитеља

реализује Педагошко друштво Србије у партнерству са УНИЦЕФ-ом.

О оквиру овог пројекта 12. и 13.12.2014. године реализован је

ТоТ семинар “Оснаживање одељењских старешина за успешан рад

са родитељима”, коме је присуствовао и педагог наше школе, Даниела

Главонић.

Учесници обуке били су педагози основних и средњих школа из: Суботице,

Сомбора, Новог Сада, Ченте, Пожаревца, Крагујевца, Краљева, Ваљева,

Ниша, Лесковца, Врања, Кумана, Бујановца и Београда. Циљ семинара је

оснаживање педагога за рад са одељенским старешинама на јачању

њихових компетенција за квалитетнијом сарадњом са родитељима.

Део семинара посвећен је раду на Водичу за одељењске старешине.

Учесници су били у прилици да се упознају са садржајем водича али и

да дају сугестије за корекције одређених делова.

Караоке журка

 

У петак,13.фебруара, у школи „Сава Максимовић“ из Мраморка организована је „Караоке журка“ за ученике виших и нижих разреда. Ученици су уз помоћ својих наставника одабирали песме домаћих и страних извођача и изводили их самостално или са својим другарима у дуету, а ђаци изV1спремили су и краћу кореографију уз одабрану песму. Многи су показали свој таленат за ову врсту уметности, а што је најбитније, одлично смо се забавили и већ радимо на новим, још интересантнијим пројектима, које ћемо ускоро реализовати.

 

 

 

Мали ватрогасац Безбедан школарац

Посета Средње стручне школе

Ученици и родитељи наше школе су дана 09.02.2015.године имали прилику да упознају Средњу стручну школу „Васа Пелaгић“ из Ковина. Наиме, представници ове школе су дошли у посету и презентовали рад своје школе. Професорке и директор школе су ученицима и родитељима говорили о школи, образовним профилима које ова школа има, опремељености школе, кабинетима који су опремљени за практичну наставу, као и о могућностима за даље школовање, односно свет рада. Представљање школе је пратила и ПП презентација, а након презентовања родитељи и ученици су имали прилику да постављају питања.

Опширније о овој школи можете видети на сајту: http://www.vasapelagickovin.edu.rs/

Даниела Главонић, педагог школе

 


 

Караоке журка **

У петак 13. 2. 2015. у школи ће се одржати караоке журка поводом Дана заљубљених.

Молимо  ученике да нам се придруже у забави

Пријавити се до среде 11.02.2015. учитељима и одељенским старешинама

 

Угледни час

Дана 4.2.2015. године у ОШ „Сава Максимовић“ у Мраморку реализован је угледни  час, а наставна  јединица  је  „Манасија“  од  Васка  Попе. Час су   припремиле     наставнице  српског  језика  Невена Савковић  и Драгана Пауновић   и наставница историје Јелена Дивнић,   уз техничку подршку наставнице информатике Драгане Лазаревић и  педагога школе Даниеле Главонић.Час су реализовале Јелена Дивнић и Драгана Пауновић. Часу, поред  наведених  наставника, присуствовао   је  и директор  школе Бранкица Савић.Присутни наставници и ученици седмог разреда на крају часа су анкетирани. По резултатима анкета час је одлично прошао и био је занимљив.


Ученици су били активни у анализи песме , али и у понављању историје

периода када је сазидан манастир.


Нови школски план 2010/2011

Анекс развојног плана 2013

Извештај о раду школе 2011/2012

Школски програм - нижи разреди

Школски програм - виши разреди

Годишњи план рада школе 2012/2013

Фајл тренутно није активан

Анализа самовредновања

Информатор о раду школе

Светосавска приредба

Ко је био Свети Сава? Почетак свих путоказа, почетак свих наших почетака- духовних, историјских и културних.''

27. јануара се као и сваке године одржала велика школска прослава посвећена Светом Сави, првом српском архиепископу. Ова свечаност обележена је у холу наше школе уз бројно присуство родитеља, наставника, бивших и садашњих ученика као и осталих гостију.

--ОБАВЕШТЕЊЕ--

Обавештавамо родитеље и ученике да је  Министарство просвете донело Одлуку да се настава у школама неће одржавати од понедељка 13.02. до петка 17.02.

 

Резултати теста из математике

Резултате можете погледати овде