Пријем првака школске 2021/2022.године

Објављено петак, 03 септембар 2021 Аутор Љиљана Крничан

У уторак, 31.августа 2021. године  је у Основној школи „Сава Максимовић“ у Мраморку извршен  свечани пријем ђака првака и упознавање ученика петог разреда са будућим одељењским старешином Жељком Марковић.

    Учитељ првог разреда Лућијан Чолак је поздравио ученике и родитеље и пожелео им срећан полазак у школу и успешну нову школску годину.

Ученици петог разреда извели су пригодан програм поводом пријема ђака првака. Петаци су говорили стихове о школи и певали песме "Ау,што је школа згодна“ и „Кад си срећан“.Учитељ је првацима поделио књиге које су  прваци добили од Општинске управе  Ковин: Дечију илустровану енциклопедију „Екологија“, књигу са активностима, занимљивостима, културним историјским знаменитостима Србије и „Српске народне бајке и приче.“

 Бојанке "Наша Србија" је Министарство просвете,науке и технолошког развоја   обезбедило за све прваке и они су 1.септембра, након интонирања државне химне  и читања поздравног писма министра на почетку школске године, бојили заставу и грб  Републике Србије.

Сви прваци  су добили добродошлице на којима су исписани стихови и имена  првака, а након тога је учитељ  прозвао своје ђаке и повео их до њихове нове учионице у којој ће они  писати прва слова  и учити прве бројеве , дружити се и стицати нова знања наредне четири године.

Након пријема ђака првака одељењски старешина петог разреда Жељка Марковић упознала је ученике петог разреда и њихове родитеље са начином организације образовно-васпитног рада у школској 2021/2022.години.

    Ђаке прваке и будуће петаке и њихове родитеље поздравила је и директорка школе Љиљана Крничан пожелевши им срећан полазак у школу и срећну и успешну нову школску годину.

                                                                                                                

 

 

 

 

 

Погодака: 921