Школа 21. века

Објављено четвртак, 23 мај 2019 Аутор Викториа Крничан Крстић

У априлу ове године два наша наставника су била на обуци  под називом „Школа за 21. век“, у организацији British Council-a.

На овој обуци наставник математике , Ненад Кебић и наставница технике и технологије и техничког и информатичког образовања, Викториа Крничан Крстић су стекли нова знања и значајно искуство које ће употребити на својим часовима, а уједно и упутити остале наставнике како да уведу иновације и на занимљив начин наведу ученике да критички размишљају. Велики изазов за све наставнике и њихове предмете је и тај мали, моћни микорбит, које је школа добила од организатора. Помоћу микробита  ће ученици и наставници на свим часовима моћи да програмирају смишљајући нове начине да решавају задатке и прикажу своје знање.

На основу онога што је презентовано на обуци ова два наставника у сарадњи са директорком и колегама, су покренула мали школски пројекат у току ког ће ученици  вежбати да критички размишљају, али и да програмирају.  Ово ће бити веома корисна „игра“ за све учеснике.

У плану је и оснивање новинарско-дебатног клуба који ће званично заживети у септембру следеће школске године.

Наравно, ништа од овога не би било да нема подршке директора школе и ментора British Council-а.  У знак подршке и помоћи координаторима пројекта, имали смо посету ментора коме се веома свидела идеја самог пројекта.

О осталим дешавања у току пројекта биће обавештења на сајту школе.

Погодака: 509