Извештај посете Сајму науке

Објављено понедељак, 10 децембар 2018 Аутор Ненад Кебић

Дана 02.12.2018. у 08:30 часова са паркинга школе кренули смо пут Београда у посету XII Фестивалу науке. На фестивал је кренуо један аутобус који је превозио 46 ученика од петог до осмог разреда као и четири наставника – пратилаца. Ученике су на сајам водили наставници Викториа Крничан-Крстић, Марија Бешлин, Александра Сорајић и Ненад Кебић.

На сајам смо стигли у 10:00 где смо купили улазнице и организатори нас упутили у разгледање. Ученици су били подељени у групе као што је приказано у прилогу уз овај извештај. Свака група се кретала са додељеним наставником – пратиоцем. Деца су показала заинтересовање за приказани садржај, који је био прилагођен деци свих узраста. Првобитно разгледање сајма је трајало до 11:45 када смо се окупили испред хале 5 како бисмо ушли и одгледали циркуску, тачније акробатску представу „Инерција“ која је демонстрирала неке елементе из науке као што су физика, кинетика итд.

Представа се завршила око 12:30 и после тога је уследило слободно време за разгледање у оквиру сајма.

Окупљање и повратак са сајма је договорен за 16:00, што се испоставило да је било довољно времена за разгледање. Испред школе смо стигли око 17:30 часова.

Напомена 1: Деца су показала примерно понашање и није било никаквих проблема.

Напомена 2: Деца су показала заинтересовање за сајам иновативних технологија  који се одвијао у суседној хали такозвани „Гејмскон“.

Погодака: 440