Свети Сава

Објављено понедељак, 28 јануар 2019 Аутор Драгана Пауновић

           Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта ученице седмог разреда, наставница историје Анита Меза и наставница српског језика Драгана Пауновић  направиле су  више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело  Светог Саве и значај који је донео српском народу.  Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду. Све то је било само увод за традиционално извођење приредбе поводом Дана Светог Саве - школске славе.
          Реализован је и ликовно-литерарни конкурс у вишим и нижим разредима на тему „Живот није увек игра“. Најбољи радови награђени су на приредби. Што се тиче ликовног дела, наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови окачени су у холу школе.

            Пре почетка приредбе сеоски свештеник и вероучитељ Иван Милановић, резао је колач са ученицима осмог разреда.  Публика је уживала и све учеснике приредбе и награђене ученике  наградила аплаузом. Чланови хора са наставницом Виолетом Помар и чланови рецитаторске секције са наставницом  Драганом Пауновић припремили су програм, а презентацију, која је пратила текст, направила је  наставница Драгана Лазаревић. Мали предшколци су такође имали своју тачку (Свети Сава) и пказали своје умеће.

Награђени ученици за ликовне радове су:

3.МЕСТО Миљана Трмчић 3-1
2. МЕСТО Андреј Игњатовић 4-1
1. МЕСТО Душан Стојанов 4-1

За  литерарне радове  у нижим разредима награде су добили:

 3.МЕСТО Ана Мићић 4-1
2.МЕСТО Јована Ника 3-1
1.МЕСТО Драгана Никола 4-1

 

У вишим разредима за најбоље ликовне радове  награђени су :

3.МЕСТО Тамара Ника 6-1
2.МЕСТО Јелена Дучић 5-1
1.МЕСТО Дијана Бојовић 8-2

Најбоље литерарни рад у вишим разредима написала је:

1.МЕСТО Сара Бјелајац 7-1

Погодака: 549