Ученици

Филтер

Свакодневне активности које могу да нам помогну у превенцији заражавања вирусом Ковид 19

АМС осигурање

Свеу вези осигурања можете погледати у прилозима

Европски дан борбе против трговине људима обележава се 18. октобра.

Трговина људима је глобални феномен који погађа све земље, и оне које су неразвијене, као  и оне које су веома развијене и уређене. 

Опширније о овој теми можете прочитати ОВДЕ

Дечија недеља

Новинарско - дебатни клуб

Од септембра ове школске године се у нашој школи је основан новинарско – дебатни клуб. Овај клуб је основан као део реализације пројекта „Школа 21. века“. Координатори су наставник математике Ненад Кебић, наставница технике и технологије Викториа К. Крстић, а у помоћ им долазе и наставница енглеског језика Александра Сорајић, наставница немачког језика Марија Бешлин као и наставница српскох језика Драгана Пауновић.

 

Одлука

Одлуку о томе да се ОШ "Сава Максимовић" из Мраморка проглашава за Установу од посебног значаја за образовање румунске националне мањине можете погледати ОВДЕ

ИЗВЕШТАЈ О ОДРЖАНОМ КВИЗУ ЗНАЊА У ОКВИРУ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

     Дана 07.10.2019., са почетком у 12.20, у музичком кабинету, након наставе, одржан је квиз знања у оквиру активности Дечје недеље. Квиз знања је осмишљен у виду презентације питања и након давања одговора, проверавање истих, на идућем слајду. Обухватао је питања и одговоре из опште културе. Формирано је пет група од  по четири ученика (по један ученик од 5. до 8.разреда). Квиз је протекао у такмичарском духу и веселој атмосфери, као и домишљатим одговорима ученика. На питања, на која ученици нису знали одговоре, након одређеног времена,  добијали су  и додатна објашњења присутних наставника. У припреми квиза, учествовали су следећи наставници: Виолета Помар, Драгана Пауновић, Душка Мосуровић, Марија Бешлин, Анита Меза и педагог школе, Данијела Главонић.

 

ОТВОРЕНИ ДАН

Дан  предвиђен  за  посете часовима од  стране  родитеља. Претходно  сваки  заинтересовани  родитељ  треба  да  се  најави  предметном  наставнику  и  директору. Без  претходно  договорене  посете није могуће присуствовати  часу.

Октобар-понедељак

Новембар-уторак

Фебруар-среда

Март-четвртак

Мај-петак

Дечја недеља од 07.10.2019. до 11.10.2019.године

Програм Дечје недеље можете погледати ОВДЕ

Распоред одржавања допунске, додатне, припремне наставе и отворена врата

Распоред часова нижи разреди

 

Распоред часова виши разреди

Распоред часова у  школској 2018/19. години

Прве Општинске Олимпијске игре „Чардак“2017

Прве Општинске Олимпијске игре одржане су 26.09.2017. у Спортском центру „Чардак“ у Делиблатској пешчари. Учествовали су ученици и ученице свих основних школа са територије општине Ковин. Олимпијске игре почеле су свечаним дефилеом свих учесника, паљењем олимпијског пламена и интонирањем химне Републике Србије.

Ученици Основне школе „Сава Максимовић“ из Мраморка у појединачном пласману освојили су :

  • У бацању вортекса ученица А.И. из 5/1 – 4. место
  • У скоку у даљ из залета ученица М.В. из 7/1 – 2. место
  • У бацању вортекса ученик Д.О. из 5/1 – 4. место
  • У трчању на 100 метара ученик Ж.А. из 7/2 – 4. место
  • У скоку у даљ из залета ученик О.Б. из 8/2 – 1. место
  • У шаху ученик Л.К. из 8/1 – 2. место

Учествовали су још: М.Г.и Д.Ш.из 6/1 у пикаду, М.Ш.из 8/2 у трчању на 100 м, Ј.Д.из 4/1 у шаху, А.Н.из 7/1 у навлачењу конопца и Л.Л.из 8/1 у стоном тенису.

У екипном пласману школа „Сава Максимовић“ освојила је 3. место.

 

АКТИВНОСТИ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

АКТИВНОСТИ  ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА  ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ
     од 2. до 6. октобра 2017. године

Дечија недеља

 План дечије недеље (2. октобра - 6. октобра)

Мала свечаност у нашој школи

Поводом Дана ослобођења Мраморка и почетка  одржавања наставе у новој згради школе ОШ“ Сава Максимовић“ ( постојећој), 2.октобра одржан је пригодан програм. Поздравни говор којим је директор школе, Бранкица Савић, отворила данашњи програм је пружио прегршт информација о оснивању и развоју школства у Мраморку. Учествовали  су рецитатори:  Марија  Шебаљ  62,  Немања Шљивовачки  61,  Елена Несторовић  52и  Борис Енча 52.  Ученици нижих  разреда који похађају изборни предмет Румунски језик са елементима националне културе су песмом Tara mea (Моја земља)  увеличали ову свечаност уз  музичку пратњу професора  В.  Помар. Хор наше школе пригодном песмом је допринео развоју потитивних емоција према завичају, што је и био циљ овог програма.

Европски дан језика

У оквиру Дечије недеље у Основној школи„Сава Максимовић“у Мраморку обележен је иЕвропски дан језика.Ученици четвртог разреда тим су поводом, 10.10.2014. године, рецитовали стихове на румунском језику. За ту су прилику, уз помоћ своје предметне наставнице Анe Албу Савић, припремили песмуSomnoroase păsărele”Михаја Еминескуа.Просторију у којој је одржан програмученици су, по сопственој идеји,украсили пригоднимцртежима. Након казивања стихова, програм је затворила предметна наставница кратким излагањем о румунском језику и његовим карактеристикама и подсећањем на значај Михаја Еминескуа, најзначајнијег и најпознатијег румунског песника.

Ана Албу Савић

 

Дан отворених врата

 
 

У четвртак, 09.X 2014.године, два ученика седмог и

осмог разреда присуствовала су „Дану отворених врата“

– пријему који је организовала управа Општине Ковин.

 

 

Дан језика

У оквиру Дечије недеље 7.10.2014. године у Основној школи

„Сава Максимовић“ из Мраморка обележен је Дан језика.

У програму је учествовало око педесет ученика виших разреда,

који су рецитовали стихове на српском, енглеском и немачком језику.

Сусрет са песником

У оквиру програма Дечије недеље на локалном нивоу у уторак,
7.10.2014. године у Центру за културу у Ковину организован је
сусрет са песником Љубивојем Ршумовићем.

Дечија недеља1

СРЕДА

08.10.2014.

*Израда плакатана тему: „Свако дете срећног лица чува једна породица“(нижи разреди)

*Дан посвећен рођењу Бранислава Нушића-„Аутобиографија“ и израда плаката (проф. српског језика, Пауновић, Савковић)(виши разреди)

*Општински крос(спортска јесен)

„Трка за срећније детињство“(спортска јесен)

ЧЕТВРТАК

09.10.2014.

*Турнир у малом фудбалу (дечаци) “(нижи разреди)

*“Између две ватре“ (девојчице) “(нижи разреди)

*Певање и казивање стихова песмица поводом протеклог дана језика – Жељка Марковић

*„Деца-деци“ (даривање књиге, играчке или бар неке лепе мисли, написане на папиру-разредне старешине(нижи разреди)

*Изложба кућних љубимаца (ВТ и ФТ, Д. Лазаревић, Д.Пауновић)(виши разреди)

*Посета Општини Ковин у оквиру Дана отворених врата, Невена Савковић(виши разреди)

*Турнир-финале –Томић(спортска јесен)

 

Дечија недеља

Програм дечије недеље

КУД "Мраморак"

Временски услови омели су КУД „Мраморак“ да у мају месецу,на дан сеоске славе, организује фестивал под називом “Пролеће Светом Сави”. Но, традиција је ипак настављена, па је у суботу, 27. септембра, изведен богат програм који је објединио шести међународни и јубиларни десети традиционални фестивал фолклорног стваралаштва.

Посета Ловачком дому

Прошле недеље су ученици виших разреда наше школе били у посету Ловачком дому у Мраморку. Овом посетом ученици су имали прилику да се упознају са ловцима Мраморка, да сазнају шта то заправо раде ловци и чиме се баве. Уз занимљиву причу, сокиће и грицкалице видели су и ловачку опрему, ловачког пса као и препариране уловљене животиње.

Дечија недеља - нижи разреди

АКТИВНОСТИ  ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА  ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ – нижи разреди

од 7. до 11. октобра 2013. године



Програм активности обележавања Дечије недеље у 2013. години одвијаo се под мотом:

Слушајте мама и тата,

желим сестру ил’ брата!

Дечија недеља се сваке године одржава почетком октобра, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима и на једнаке шансе за развој. Конвенција о правима детета Уједињених нација, усвојена 1989. године, полазна је основа у приступу осмишљавања и реализације Дечије недеље.

У нижим разредима реализоване су следеће активности у оквиру Дечије недеље:
7.10.2013.   Јавна и медијска промоција „Дечије недеље”

Jавнa промоцијa Дечије недеље у нижим разредима наше школе реализована је тако што су ученицима прочитана дечија права из  Конвенције УН о правима детета, а након тога су ученици израђивали плакате и постере где су текстом и цртежом представили дечија права.
8.10.2013.“Цртање на асфалту“ . тема: „ПОРОДИЦА“

Ученици су цртали на асфалту своју породицу, где су кредама у боји веома маштовито представили своје породице и на тај начин подржали мото Дечије недеље ове године који јеу складу са Стратегијом подстицања рађања као кровног документа за решавање проблема ниског наталитета.
9.10. 2013. ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА
·    Посета породице са више деце председнику општине Ковин

Остварен је пријем породице са више деце код председнице општине Ковини њених сарадника, извршено је кратко представљање, обављени су разговори и размена искустава.
Општински крос „ ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

У сарадњи са основним школама са територије општине и уз подршку Центра за културу и Библиотеке, Општинска управа Ковин, Црвени крст и Спортски савез општине Ковин су и ове године поводом Дечије недеље организовали традиционалну „Трку за срећније детињство“ у Ковину. Учествовали су и ученици нижих разреда наше школе који су освојили 1. место на кросу РТС-а „Kроз Србију“ одржаном 20.09.2013.године под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја:

Папајић ЗоранI -1

Новковић ИвонаI -1

-Вуловић МајаIII-1

-Бундра ОгњенIV-2

Ученик Бундра Огњен IV-2 освојио је 1. место на општинском кросу„ Трка за срећније детињство.“
10.10.2013.,,ДОБРА ИГРАЧКА”
Реализована једечија акција размене књига у оквиру сваког одељења од 1. до 4. разреда која има за циљ развијање читалачке културе код деце.
,,Добра играчка”

Реализована је акција поклањања и размене играчака међу децом.

11.10.2013. Спортске игре:Дечаци – фудбал;Девојчице- елементарна игра „Између две ватре“

Одигране су две фудбалске утакмице у којима су у саставу прве две екипе били дечаци 1. и2. разреда, а у саставу друге две екипе били су дечаци 3. и 4. разреда.

Девојчице1. и 2. разреда суигралеелементарне игре, а након њихсуелементарну игру„ Између две ватре“ одиграле девојчице 3. и 4.разреда.

Фотографије можете погледати у Галерији сајта.


 

СПОРТСКА НЕДЕЉА- ЈЕСЕН 2013. ГОДИНЕ

 
 
 

СПОРТСКА НЕДЕЉА- ЈЕСЕН 2013. ГОДИНЕ

          Почетак школске  2013/2014. године у   ОШ  „Сава Максимовић“  Мраморак

обележен    је  у    спортском  духу,   на   велико    одушевљење  и  радост  свих

ученика   школе.   Наиме,    од   16.  до  20. септембра,    по   завршетку  часова,

организоване   су   различите    спортске  активности  у  које  су  били  укључени

готово  сви    ђаци  наше  школе,    почев  од  оних  најмлађих  па   све  до  оних

најстаријих, било као   такмичари или као навијачи. Током трајања свих спортских

дешавања остварени су  предвиђени циљеви, а то су: неговање колективне игре,

толеранције и фер плеја,   поштовање правила игре  и  одлука судије,   развијање

сарадничких   односа,   неговање     љубави  према  спорту  и  ангажовање  свих

ученика  у   спортским    дисциплинама,   забава  и  опуштање  ученика  и  развој

интересовања  ученика  и    ангажовања  у  спортским  активностима.    Носиоци

(организатори,  судије,  учесници  и  посматрачи)  спортских активности   били   су

наставник физичког васпитања Небојша Томић, сви учитељи и неколико наставника.

Дечијa недеља

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                 ПРОГРАМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ,

          од  7. до11. октобра 2013. године

 

 

 ПОНЕДЕЉАК,

7.10. 2013. године

 

1.Конвенција УН о дечијим правима“-израда плаката (нижи разреди)

2.Посета Ловачком друштву, предавање –виши разреди

УТОРАК,

  8.10. 2013. године

 

1.Цртање на асфалту –тема: породица (нижи разреди)

2.Одбојка, присуствовање родитеља, породице, утакмици - виши разреди,

СРЕДА,

9.10. 2013. године

 

1.Општински крос ''Трка за срећније детињство''

(виши и нижи)

2.“Дружимо се уз плес“-виши разреди

 

ЧЕТВРТАК,

10.10. 2013. године

 

1.„Добра играчка“- акција поклањања играчака и књига, размењивање (нижи разреди)

2. Квиз забаве –виши разреди

ПЕТАК,

11.10. 2013. године

 

1. Спортске игре- нижи разреди

2.одбојка –финале виши разреди

 

 * Током октобра месеца трајаће хуманитарна акција "Друг другу"

(прикупљање одеће, обуће и школског прибора за ученике лошијег

материјалног стања у организацији Ученичког парламента и

Вршњачког тима.

 

 

Награђени...

Поводом Међународног дана учитеља који се обележава 5.октобра, Друштво учитеља Ковина расписало је ликовно-литерарни конкурс „Мој учитељ-учитељица“ за ученике од 1. до 8. разреда са територије општине Ковин. Као и претходних година, ученици наше школе суучествовали на конкурсу са својим ликовним и литерарним радовима.На основу резултата комисије која је прегледала пристигле радове, међу одабраним радовима су следећи радови ученика наше школе: