Школска документа

Филтер

Пробни завршни испит - обавештење

Обавештавамо ученике осмог разреда да се Пробни завршни испит одлаже за  09. и 10. април 2021.године (петак и субота).

Пробни завршни испит 2021.

У складу са Правилником о календару образовно – васпитног рада у основној школи за школску 2020/2021.годину („Службени гласник РС –Просветни гласник“, број 5/20 и 18/20), Министартсво просвете, науке и технолошког развоја, у циљу припреме ученика осмог разреда организује пробни завршни испит. Осим верне симулације самог процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утврђене процедуре и читав процес који их очекује и на завршним испиту, циљ организовања пробног завршног испита је и да се види колико ученици у овом тренутку поседују спремност за завршни исшпит, као и на чему све треба да раде у наредном периоду.

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда ће 26.03.2021.године у 12:00 часова, у оквиру пробног завршног испита полагати тест из математике, док ће 27.03.2021.године у 9:00 часова полагати тест из српског/матерњег језика, а у 11:30 часова комбиновани тест (биологија, географија, историја, физика и хемија). Израда тестова траје 120 минута.

 

Пробни завршни испит организује се на начин  који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених, у складу са препорукама надлежних органа и институција, у школском простору.

Средња стручна војна школа

Конкурс за упис у Средњу стручну војну школу

 МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Р А С П И С У Ј Е К О Н К У Р С
за пријем кандидата из грађанства за ученике Средње стручне војне школе"1300 каплара"

Војна гимназија

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Р А С П И С У Ј Е
К О Н К У Р С
за пријем кандидата из грађанства за ученике Војне гимназије
 У школској 2021/2022. години извршиће се пријем кандидата оба пола из грађанства (у даљем тексту: кандидати) за ученике Војне гимназије по следећем: 80 кандидата (за први разред), 5 кандидата (за други разред) и 5 (за трећи разред).

„Mărțișor“ ОШ“Сава Максимовић“ у Мраморку

 

    У Основној школи „ Сава Максимовић“ у Мраморку 26. марта 2021.године одржане су креативне радионице у одељењима у којима се изучава Румунски језик са елементима националне културе. 

У оквиру ових радионица  израђени су симболи пролећа, Мărțișor.

Oбавештење за родитеље и ученике осмог разреда

Поштовани родитељи и ученици осмог разреда,

Обавештавамо вас да се услед проглашења ванредног стања, односно услед вируса COVID 19, пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе са посебним способностима за школску 2020/2021. годину, обавља електронски, путем веб пријаве која се налази на  адреси:

https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs

Распоред наставе за основну школу

Распоред наставе можете видети на ЛИНКУ

 

 

 

Настава на даљину

Драга децо, надам се да сте сви добро и здраво.

      У току трајања наставе на даљину комуницираћемо преко мејла - а, односно ваших одељењских старешина, 

отварајући различите теме које се тичу опште културе, учења, слободног времена, напредовања у учењу, односно свега што вас занима.  

Данашња тема се природно сама намеће. Наиме, већ сте од својих укућана, другара, учитеља, наставника и одељењских старешина чули да се налазимо у ванредном стању због вирусне инфекције која погађа становнике на читавој земљској кугли. Негде је присутна више, негде мање. Најважније што треба да знамо је да смо тренутно сви у кућама због превентивних активности. Наиме,  у питању је  једна другачија врста вируса која за вас и  није толико опасна, али јесте за старије чланове породице,  и због тога се  уводе мере опреза.  То значи да ћемо сви  покушати да спречимо да до инфекције уопште дође.

Oпширније

 

 

 

 

 

 

 

 

Oбавештење за родитеље

Обавештење за родитеље  можете преузети ОВДЕ

Проглашење ванредног стања

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА
ОСНОВНА ШКОЛА 
СРЕДЊА ШКОЛА
 
- директору
 
Поштована/-и,
 
У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.
 
У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.
 
У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.
 
Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

 

С поштовањем,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

 
15.03.2020. године