Обавештења за ученике осмих разреда

Филтер

Пријем првака

Првог септембра 2016.године у Основној школи „Сава Максимовић“ у Мраморку извршен је свечани пријем ђака првака.Директор школе Бранкица Савић поздравила је ученике, родитеље и наставнике и пожелела им срећан полазак у школу и успешну нову школску годину. Ученици четвртог разреда су припремили и извели пригодан програм за ђаке прваке који је отпочео стиховима Љубивоја Ршумовића „Здраво другари, лафови стари! Нека вам књига не буде брига, него још једна лепа игра!“ Четвртаци су отпевали песме„Добро дошли прваци“, „Успорите поред школе“,Деца су украс света“и „Шапутање“.Затим је учитељицаI-1 разреда Љиљана Крничан  прозвала ђаке прваке, а ученици четвртог разреда су им поделили поклоне од Општинске управе Ковин,председнице општине СањеПетровић, по књигу“Логопесмарица“и „Добродошлицу“које је приликом посете нашој школи донела Мирјана Бановић, помоћница председнице општине за област друштвених делатности.

Безбедност у саобраћају 2016. године

У среду, 14.09.2016.године у нашој школи је, као и претходних година, одржано предавање за ученике првогидругогразреда „Безбедност у саобраћају“.Предавање су одржали Лемлајић Зоран,официр саобраћајне полиције из Ковина и Терзић Горан, представник ОУ Ковин. Испред организације Црвеног крста из Ковина ученицима  су о безбедности деце у саобраћају говориле Жарков Нина и Спасојевић Анђела. Циљ предавања је превентива и заштита деце на улицама и у саобраћају.


 

Пријем првака 2015

 

Јуче, 1. септембраје у Основној школи „Сава Максимовић“ у Мраморку извршен свечани пријем ђака првака. Директор школе Бранкица Савић је поздравила ученике, родитеље и наставнике и пожелела им срећан полазак у школу и успешну нову школску годину. Ученици четвртог разреда су припремили и извели пригодан програм за ђаке прваке уз пратњу песама „Добро дошли прваци“, „Шапутање“, „Успорите поред школе“ и „Кад си срећан“коју су заједно отпевали сви ученици млађих разреда.Затим је учитељицаI-1 разреда Родика Стеријан прозвала ђаке прваке, а ученици четвртог разреда су им поклонили по цветић иповели их до учионице која је свечаноукрашена и припремљена за ђаке прваке.

 

Прваци


Први септембар, својеврстан празник образовања, освануо је и ове године уз дечију грају. ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка постала је богатија за двадесет и пет ђака -првака. Приређен је свечани пријем уз забавни програм, који су, уз помоћ својих наставника и учитеља, припремили ученици ове школе. Директорка Бранкица Савић поздравила је прваке и пожела им срећан почетак најлепшег периода њиховог живота - ђачког доба. Ови малишани су након приредбе, у пратњи својих родитеља и учитеља Зорана Ђурића, ушетали у учионицу. На школским клупама, сачекао их је симболичан поклон – свеска и оловка. Надамо се да ће свеску украсити новим сазнањима и лепим оценама, а оловкама исписати нове странице у својим споменарима – нека нова другарства и лепе успомене на овај почетак које ће их пратити и бодрити током школовања!

Невена Савковић

Добродошлица

Свим ученицима, а нарочито ђацима првацима желимо

сретан и успешан полазак у школу

Колектив школе

„Безбедност деце у саобраћају“

Прваци наше школе су 12.09.2012.године присуствовали предавању и презентацији на тему „Безбедност деце у саобраћају“ и погледали су информативни цртани филм о Црвеном крсту „Помоћко“. Предавање о безбедности деце у саобраћају је одржао представник саобраћајне полиције из Полицијске станице Ковин а предавање о основним пронципима Црвеног крста уз приказивање информативног цртаног филма је одржала волонтерка Црвеног крста Ковин. Прваци су са узбуђењем и интересовањем слушали предавање и уживали у цртаном филму.

Даниела Главонић

 

УРЕЂИВАЊЕ ШКОЛСКОГ ПРОСТОРА

УРЕЂИВАЊЕ ШКОЛСКОГ ПРОСТОРА

 

 

Прву радну суботу у школској 2012/ 2013. години (8. септембар) обележила је права радна атмосфера међу ученицима, њиховим наставницима и учитељима.У 9 часова се кренуло са сређивањем учионица и сви су врло, врло озбиљно схватили овај задатак, како нижи тако и виши разреди.

Незаборавни сусрет Форум театра

forum_teatarПројекат ,,Живот без насиља је нашабудућност'' се ближи крају и још једно заједничко дружење међу школама учесницама (из Мраморка, Гаја и Плочице)  је организовано 9. септембра 2011. године у нашој школи. На основу прикупљених података сазнали смо да смо у великој мери успели да проширимо сопствена искуства из програма Школа без насиља на две партнерске образовно-васпитне установе (ОШ ,,Миша Стојковић'' из Гаја и ОШ ,,Ђура Филиповић'' у Плочици) и тиме постигли жељени циљ ДИЛС пројекта.

О боравку у Сремским Карловцима

karlovciУченици ОШ"Сава Максимовић" из Мраморка, Бранислав Стојковић и Никола Живанов (ускоро седмаци)су недељу дана током августа месеца боравили у Еколошком центру у Сремским Карловцима заједно са својом наставницом Данијелом Станковић. Ову лепу награду су освојили учешћем у еко акцији"Лименке сакупљај, околину сачувај".Били су убедљиво највреднијиуприкупљању лимене амбалаже и њиховом заслугом је школа коју похађају увршћена у 15 најактивнијих"зелених" школа Србије.