Филтер

IZVEŠTAJ SA ZAVRŠNE PRIREDBE 2018. GODINE

Priredba je posvećena osmacima i učenicima koji su nas predstavili na mnogim takmičenjima. Orkestar je započeo program . Nastavnica Aleksandra Sorajić, razredni starešina VIII/1  podelila je svedočanstva svojim učenicima kao i pohvalnice đacima sa odličnim uspehom. Nastavnica Viktorija Krničan Krstić, razredni starešina VIII/2 podelila je svedočanstva i pohvalnice đacima sa odličnim uspehom.

Ovogodišnji maturanti su bili uspešni u svom školovanju i postigli su zapažene rezultate na takmičenjima. Oni su nosioci posebnih diploma koje su im uručene od strane razrednih starešina VIII/1 i VIII/2 .

V.d. direktora Ljiljana Krničan se obratila prisutnim gostima i uručila Vukove diplome Mariji Martinović i Luki Karličiću iz VIII/1 i đaku generacije, Milanu Pavloviću iz VIII/2.

Uspeha takmičara, škole i promovisanja Mramorka ne bi bilo da nije bilo zalaganja i rada učitelja i nastavnika.

Drugi deo programa je bio zabavnog karaktera. U uvodnom delu orkestar se predstavio trima kompozicijama: Mađarska igra br.5 Johanesa Bramsa, O,sole mio(napolitanska pesma) i Ergen dedo.

Članovi kulturno-umetničkog društva „Mramorak“ igrali su igre iz Pirota i Leskovca.

Učenici viših razreda recitovali su na engleskom jeziku „ I believe“, Benjamin Zeplaniah, učenici drugog razreda odigrali su Kaubojsku igru.

Boris Enča, ovogodišnji učesnik Pokrajinske recitatorske smotre „Pesniče, naroda mog“ recitovao je Lažljivu pesmu Miroslava Antića. Učenici IV razreda igrali su „Makarenu“.

Skeč iz „Pokondirene tikve“ izveli su učenici VII razreda.

План писмених и контролних током првог полугодишта 2017/2018.године

План  писмених и контролних током   првог  полугодишта    2017/2018.године

Пријем првака 2015

 

Јуче, 1. септембраје у Основној школи „Сава Максимовић“ у Мраморку извршен свечани пријем ђака првака. Директор школе Бранкица Савић је поздравила ученике, родитеље и наставнике и пожелела им срећан полазак у школу и успешну нову школску годину. Ученици четвртог разреда су припремили и извели пригодан програм за ђаке прваке уз пратњу песама „Добро дошли прваци“, „Шапутање“, „Успорите поред школе“ и „Кад си срећан“коју су заједно отпевали сви ученици млађих разреда.Затим је учитељицаI-1 разреда Родика Стеријан прозвала ђаке прваке, а ученици четвртог разреда су им поклонили по цветић иповели их до учионице која је свечаноукрашена и припремљена за ђаке прваке.

 

Прваци


Први септембар, својеврстан празник образовања, освануо је и ове године уз дечију грају. ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка постала је богатија за двадесет и пет ђака -првака. Приређен је свечани пријем уз забавни програм, који су, уз помоћ својих наставника и учитеља, припремили ученици ове школе. Директорка Бранкица Савић поздравила је прваке и пожела им срећан почетак најлепшег периода њиховог живота - ђачког доба. Ови малишани су након приредбе, у пратњи својих родитеља и учитеља Зорана Ђурића, ушетали у учионицу. На школским клупама, сачекао их је симболичан поклон – свеска и оловка. Надамо се да ће свеску украсити новим сазнањима и лепим оценама, а оловкама исписати нове странице у својим споменарима – нека нова другарства и лепе успомене на овај почетак које ће их пратити и бодрити током школовања!

Невена Савковић

Добродошлица

Свим ученицима, а нарочито ђацима првацима желимо

сретан и успешан полазак у школу

Колектив школе

УРЕЂИВАЊЕ ШКОЛСКОГ ПРОСТОРА

УРЕЂИВАЊЕ ШКОЛСКОГ ПРОСТОРА

 

 

Прву радну суботу у школској 2012/ 2013. години (8. септембар) обележила је права радна атмосфера међу ученицима, њиховим наставницима и учитељима.У 9 часова се кренуло са сређивањем учионица и сви су врло, врло озбиљно схватили овај задатак, како нижи тако и виши разреди.