Виши разреди

Обележавање школске славе Свети Сава

Надређена категорија: Ученици
Објављено петак, 23 март 2018
Аутор Mарија Бешлин

       У суботу, 27.01.2018. године у фискултурној сали наше школе одржана је приредба поводом школске славе Свети Сава.  Приредба је почела у 11:00 сати светосавском химном.  Присутнима се обратила Љиљана Kрничан в.д. директора школе.

       Програм је настављен рецитацијама предшколаца о првом српском просветитељу. Уследила је песма „Маријо славна“ и рецитал виших разреда о животном путу Растка Немањића. Додељене су захвалнице и књиге награђеним ученицима нижих и виших разреда за ликовне радове на тему „Светосавље моје породице“ и за литерарне радове на тему „Свети Сава“.

      Приредба је завршена песмом „Оро се вије“. Свештеници Станојло Стојадиновић и Иван Милановић су резали славски колач са домаћинима славе, ученицима ВИИИ-1 и ВИИИ-2 и њиховим разредним старешинама Александром Сорајић и Викториом Kрничан Kрстић.

     У зборници је одржана закуска којој су присуствовали представници Месне заједнице, Школског одбора, Савета родитеља и колектив школе.

Извештај посете Сајму науке

Надређена категорија: Ученици
Објављено петак, 23 март 2018
Аутор Марија Бешлин

Дана 15.12.2017. године у 10:00 часова са паркинга школе кренуо је аутобус пут Београда на Сајам науке. Превозио је 36 ученика од петог до осмог разреда и два наставника-пратиоца. Ученике су на Сајам водили наставник математике Ненад Kебић и наставник техничког и информатичког образовања Викториа Kрничан Kрстић.

        На Сајам су стигли у 11:15 часова где су купили улазнице и организатори су их упутили у разгледање. Деца су показала интересовање за приказани садржај, који је био прилагођен деци свих узраста. Окупљање и повратак са Сајма је договорен за 15:00 часова, што се и испоставило као довољно времена за разгледање.

        Деца су показала примерно понашање и самим тим није било никаквих проблема. Два ученика због болести су била спречена да посете Сајам науке. Њима је враћен новац у износу цене улазнице (400 динара).