Филтер

Позориште лутака


Dragi ucenici,
Danas nam je radna subota. Povodom toga evo linka na kojem možete danas, a i narednih dana da pogledate lutkarsku predstavu. Uživajte!

https://www.pinokio.rs/pocetna

Светски дан књиге

Пзориште лутака

Драги моји, ево нове луткарске представе коју нам приређује Позориште лутака Пинокио. Молим вас ову луткарску представу погледајте до суботе, јер тада се скида са програма и поставља се нова. Сваке суботе тачно у 12ч приказује се online представа, можете и уживо гледати у том периоду на њиховом сајту.
 Поздрав и уживајте у представи ЛИНКУ

Вежбе за часове физичког васпитања у кућним условима

Вежбе можете погледати на следећим линковима:

Видео вежбе 1

Видео вежбе 2

Видео вежбе 3

У здравом телу здрав дух

Kids Daily Exercise

 

 

У сусрет празницима

Вероучитељ препоручио да погледате следећи ВИДЕО

У сусрет празницима

Учење на даљину

УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Половином марта месеца ове године,  проглашено је ванредно стање. Појава  наставе на даљину је новина  за све нас -  ученике, родитеље и запослене у школама. Оно што је за вас – ученике важно је да научите како да управљаате својим временом, да контролишете своје радне навике и да постављате своје приоритете ( да уочите шта је најважније).

Опширније

 

За православни васкрс - историјски садржај едукативног карактера:

Опширније можете погледати: ЈУЛИЈАНСКИ И ГРЕГОРИЈАНСКИ КАЛЕНДАР

Историјски садржај за католички васкрс едукативног карактера:

Гледање анимираног, синхронизованог филма: „Тајна вечера“  у трајању од 45 минута.

Линк на јутјубу:

https://www.youtube.com/watch?v=Acuqx4B-RA4

Oбавештење за ученике осмог разреда

Поштовани ученици осмог разреда,

Будући да се у овом моменту сусрећемо са образовањем на даљину, покушаћу да вас информишем, обавештавам и комуницирам са вама на овај начин. Важно ми је да вас континуираано информишем и  упућујем на изворе и материјале  који ће бити од помоћи у разумевању и упознавању света занимања, средњих школа, образовних профила.

Традиција наше школе је фарбање јаја у духу хришћанства и прослављања Васкрса.

 

Како пролећни распуст почиње 19.априла, у жељи да и ми учествујемо  у  заједничкој  радости Васкрсења,  18. априла, у  холу  школе,  окупили  су  се ученици  првог, другог, трећег  и  четвртог разреда.

Свечано обележен Дан школе 16.04.2019.године

    Дана 16.4.2019. године Основна школа „Сава Максимовић“свечано је обележила Дан школе.

  На почетку програма директорка школе Љиљана Крничан честитала је Дан школе ученицима, запосленима и пензионерима, а затим је изразила задовољство што  име колектива школе има посебну част да поздрави присутне госте: представнике Националног Савета румунске националне мањине секретара Тибериа Чортана, координатора Одбора за образовање при Националном Савету Родику Алмажан, присутне чланове Школског одбора, Савета родитеља, представнике локалне самоуправе, присутне директоре школа са територије Општине Ковин, представнике КУД-а, организација, као и дугогодишње уважене сараднике наше школе.

Обавештење

Драги ученици,

преде вама је неколико слободних радних дана.

Наиме, понедељак, уторак и среда су нерадни дани, када обележавамо 1.мај. Први радни дан је четвртак, 3.мај.

Субота, 05.мај је наставна субота и тада ће се настава одвијати према распореду часова за понедељак.

Светски дан књиге

Поводом Светског дана књиге у ОШ „ Сава Максимовић“ Мраморак одржан је угледни час из српског језика. Наставна јединица је гласила „ Јунаци живе у читанкама“.

У  реализацији овог угледног  часа учествовали су ученици, професори, педагог и библиотекар  ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак  и  ОШ „Аксентије Максимовић“ Долово. Стручни  и креативни рад  проф.српског језика Драгане Пауновић  и успешна кординација на часу допринели  су  да час протекне у пријатној и радној атмосфери.

Професори српског језика  Марија Караџић, Наташа Јованов Драгосавац  (школа Долово), Драгана Пауновић ( школа Мраморак) још од октобра месеца  крећу у реализацију ликовно- литерарног конкурса „ Јунаци живе у читанкама“.

Декорацију учионице чинили су ликовни радови на исту тему , урађени на часовима ликовне културе под менторством наставнице Милице Илић. На овај начин успешно  је извршена  корелација   ликовне културе и српског језика. Час је осмишљен у сарадњи  са педагогом  Даниелом Главовић (школа Мраморак).

Ученици  су описали омиљене   јунаке  из Читанке, а жири који су такође чинили ученици, оцењивао  је њихове радове.  Награђена су књигом  најуспешнија три  литерарна  рада из            ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак  и  ОШ „Аксентије Максимовић“ Долово.  Након часа је следило кратко дружење и обилазак школе.  Договорено је да ће се ова сарадња наставити и наредних година поводом Светског дана књиге. На овај начин ће се промовисати љубав према књизи  и писаној речи.

Наши гости, ученици и професори  ОШ „Аксентије Максимовић“ Долово су нашој школи приредили један веома вредан поклон.  Добили смо књигу „ Школа у Долову“ и још   шест књига дечијих песника  за школску библиотеку.

Кроз овај вид сарадње неговаћемо успостављено пријатељство двеју школа и развијати љубав према књизи и читању као  истинске  вредности .

Обавештење родитељима и ученицима

Поштовани родитељи и ученици осмог разреда, 

У четвртак, 26.априла 2018. од 11 до 14 часова у Техничкој школи  "23.мај " у улици Браће Јовановић 89,  у Панчеву, одржаће се традиционални  Сајам образовања на којем ће учествовати : 

  • Техничка школа „23.мај“,
  • Гимназија „Урош Предић“, 
  • Економско-трговачка школа „Паја Маргановић“,
  • Електротехничка школа  „Никола Тесла“ ,
  • Медицинска школа „Стевица Јовановић“,
  • Машинска школа „Панчево“  и
  • Пољопривредна школа „Јосиф Панчић“.


Сајам је намењен ученицима осмог разреда основних школа и на њему ће
свака од средњих школа на креативан и ученицима интересантан начин,
презентовати своје образовне профиле, а у циљу лакшег и успешнијег
опредељивања приликом предстојећег уписа у средње школе.

Позивамо вас да заједно са ученицима посестите овај Сајам
образовања и на најбољи могући начин се упознате са свим образовним
профилима средњих школа у Панчеву.

 

Бодовање

Редослед кандидата  за упис у гимназију и стручну школу у четворогодишњем и трогодишњем трајању утврђује се на основу:

Пробни завршни испит

Пробни завршни испит за ученике осмог разреда одржаће се  13. и 14. априла 2018.године

Ученици осмог разреда ће током два дана радити три теста. У петак, 13. априла 2018. године у 12:00 ‒ тест из математике и истог дана анонимно попуњавају упитник. У суботу, 14. априла 2018. године у 9:00 – тест из српског, односно матерњег језика и комбиновани тест у 11:30, са паузом од пола сата између два двосатна термина.

Покрајинска смотра рецитатора

Покрајинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

   21.априла 2017. године у Сечњу је одржана  48. Покрајинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“. Основну школу „Сава Максимовић“ из Мраморка  представљала је ученица четвртог разреда Анђела Стојадинов која је рецитовала песму на румунском језику „Гости пролећа“ - Василе Александри, а коју је припремала наставница румунског језика Мариника Пурић. У категорији млађег узраста представило се педесет четири ученика, а жири је био у следећем саставу: Миодраг Петровић-глумац и песник, председник жирија, Каталин Фазекаш-професорка, Ана Лесковац-драмска уметница, Нику Чобану-књижевник, Михајло Зазуљак-новинар и Катарина Челиковић-професорка.

   На Републичку смотру рецитатора „Песниче народа мог“која ће се одржати у Ваљеву 19. маја 2017. године пласирало се девет ученика млађег узраста, међу којима је и ученица наше школе, Анђела Стојадинов!

Анђела Стојадинов ће нашу школу представљати на Републичкој смотри рецитатора у Ваљеву, а на завршној смотри најбољих рецитатора Војводине  добила је Златну диплому и Захвалницу за учешће на 48. Покрајинској смотри рецитатора „Песниче народа мог.“

                                                                                               Љиљана Крничан

 

   

 


Ускрс

    Ускрс

     Као и претходних година, ученици  од првог до четвртог разреда  ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак су поводом Ускрса у холу школе фарбали ускршња јаја.  Ученици су са одушевљењем  учествовали у овом традиционалном обичају и веома маштовито су офарбали и украсили  јаја, а сваки ученик је кроз ову активност показао своју креативност и оргиналност.

   Ускршња јаја су у лепо украшеној корпи  изложена у холу школе, а ученици су у веселој и празничној атмосфери обилазили изложбу радујући се пролећном распусту и предстојећим празницима .

Љиљана Крничан

 

Зонска смотра рецитатора

Зонска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

   Зонска смотра рецитатора одржана је 31. марта2017.године у Ковину у организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине и Центра за културу Ковин. Општина Ковин била је покровитељ смотре.Чланови оцењивачке комисије били су: Миодраг Петровић,  глумац, председник комисије, Ана Хрћан Лесковац, професор, члан комисије и Нику Чобану, књижевник, члан комисије. У категорији млађег узраста учествовало је тридесет шест ученика, од тога се осам ученика пласирало на Покрајинску смотру рецитатора, а у категорији средњег узраста учествовало је тридесет седам  ученика а осам ученика се пласирало даље. Нашу школу су представљали ученици Анђела Стојадинов, ученица 4. разреда која је рецитовала песму „Гости пролећа“-Василе Александри на румунском језику - наставник  Мариника Пурић и Борис Енча, ученик 6. разреда који је рецитовао песму  „Не знам да се љубим“Недељка Попадића - наставник Драгана Пауновић.

Ученица Анђела Стојадинов пласирала се на Покрајинску смотру рецитатора „Песниче народа мог“која ће бити одржана у Сечњу  21. априла 2017. године и добила је Дипломуза постигнут успех на 48. Зонској смотри рецитатора „Песниче народа мог“, а оба наша ученика су добила Захвалнице за учешће на 48. Зонској смотри рецитатора.

                                                                                                                               Љиљана Крничан

 

           

 

Општинска смотра рецитатора

Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

 

 17. марта 2017. године у Ковину је одржана 48. oпштинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“. Организатор смотре је Центар за културу Ковин, а покровитељ смотре Општина Ковин. Селектор смотре био је Александар Волић, редитељ из Београда. Нашу школу су представљали следећи ученици: Невена Дурда- 1.разред, Марија Аксентијевић -2.разред, Анђела Игњатовић- 4.разред, Анђела Стојадинов -4.разред,Сара Бјелајац- 5.разред, Софија Савић- 5.разред, Ања Новичић-6.разред, Борис Енча- 6. разред.

Сви ученици су добили Захвалнице за учешће на смотри, а ученице Анђела Игњатовић-4.разред, Софија Савић-5.разред и Ања Новичић, 6.разред су добиле Похвале.

 Анђела Стојадинов, ученица 4. разреда која је рецитовала песму на румунском језику „Гости пролећа“-Василе Александри и Борис Енча, ученик 6. разреда, који је рецитовао песму „Не знам да се љубим“ Недељка Попадића пласирали су се на Зонску смотру рецитатора и добили су  Дипломе за постигнут успех. Захвалнице, похвале и дипломе ученицима је доделио Савез аматера Војводине и Центар за културу Ковин.

Зонска смотра рацитатора одржаће се 31. марта 2017. године у Ковину.

 

                                                                                                                             Љиљана Крничан

 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА УЧЕНИКЕ

ИНФОРМАЦИЈА ЗА УЧЕНИКЕ

Пробни завршни испит за ученике осмих разреда у школској 2016-2017.години одржаће се 7. и 8. априла.

Ученици ће у два дана радити три теста:

-7. априла 2017. године у 12:00 ‒ тест из математике

-8. априла 2017. године у 9:00 – тест из српског, односно матерњег језика и комбиновани тест у 11:30, са паузом од пола сата између два двосатна термина.

 

Пробни завршни испит ће се одржати у фискултурној сали школе.

 

У просторији у којој полаже завршни испит (фискултурна сала) ученик седи на месту са редним бројем који одговара редном броју са збирног списка ученика.

Ученици са собом треба да понесу оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом.

Прибор за рад који ученици треба да понесу: за српски језик- графитна оловка, хемијска оловка и гумица. За математику – графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир, и шестар. За комбиновани тест –графитна оловка, хемијска оловка и гумица.

Од личних ствари дозвољено је да ученици унесу само воду/освежавајући напитак, а све остале личне ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА

ОБАВЕШТЕЊЕ  ЗА  РОДИТЕЉЕ  И  УЧЕНИКЕ  ОСМИХ   РАЗРЕДА

Поштовани,

пробни завршни испит за ученике осмих разреда ће се реализовати 07. и 08. априла 2017.године.

Ученици ће у два дана радити три теста ‒ 7. априла 2017. године у 12:00 ‒ тест из математике и тог дана анонимно попуњавају упитник.

Другог дана, односно, 8. априла 2017. године у 9:00 – тест из српског, односно матерњег језика и комбиновани тест у 11:30, са паузом од пола сата између два двосатна термина.

У сусрет Ускрсу

    Уочи ускршњих празника, ученици нижих разреда ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак у холу школе фарбали су ускршња јаја. Мраморачки свештеник поклонио је школи ускршња јаја која су деца осликавала. Ученици су са великим одушевљењем учествовали у овом традиционалном обичају и  веома маштовито су офарбали и украсили ускршња јаја, а сваки ученик је кроз ову активност показао своју креативност и оргиналност.

 

    Ускршња јаја су у лепо украшеним корпама  изложена у холу школе, а ученици су у веселој и празничној атмосфери обилазили изложбу радујући се предстојећим празницима.

Статут 2016

Зонска смотра рецитатора

   Зонска смотра рецитатора одржана је 8. априла 2016.године у Ковину у организацији Савеза аматера Војвдине и Центра за културу Ковин. Чланови оцењивачке комисије били су: Александар Волић, редитељ, председник комисије, Миланка Стефановић, професор, члан и Катарина Ленхарт Петрик, професор,члан комисије. У категорији млађег узраста учествовало је тридесет ученика, а у категорији средњег узраста тридесет девет ученика. Нашу школу су представљали ученици Софија Савић, 4. разред која је рецитовала песму Душана Радовића „Плави зец“ и Борис Енча, ученик 5. разреда који је рецитовао песму Саше Божовића „Кад са тетком на пијацу пођем“. Ученици су добили Захвалнице за учешће на 47.Зонској смотри рецитатора „Песниче народа мог“.

Први мај

Обавештавамо ученике да се у складу са Правилником о школском календару за

основне школе са седиштем на територији АП Војводине за школску 2014-2015.годину,

обележава Празник рада, који пада у петак и суботу, 1. и 2. маја 2015.године као

нерадни и ненаставни дан.

Дан школе

Дан школе

Ове године, част нам је и задовољство да се похвалимо, уз Дан школе свечано је обележена и јубиларна педесета година од изградње нове школске зграде. Уз помоћ многобројних пријатеља из других школа из околине и наших вредних ученика и наставног особља, реализовали смо бројне активности које су обележиле скоро читаву једну недељу – од 14. до 20. априла.

У уторак, 14. априла, али и у петак 17. априла, одигране су пријатељске фудбалске утакмице између ученика виших разреда ОШ “Паја Маргановић“ из Делиблата и наших ђака, а већ 15.4. организован је турнир у шаху, у оквиру кога смо имали прилике да „укрстимо мачеве“ са ученицима ОШ „Бора Радић“ из Баваништа.

Највише пригодности оставили смо ипак за Дан школе, 16. април, када смо на приредби у Дому културе „Мраморак“ представили кратак филм, који прати нашу школу још од времена када се она градила, а у складу са тим, посетиоци су имали прилике да погледају и изложбу старих фотографија у холу поменуте просторије. На приредби смо уз филм могли погледати и модерно извођење бајке „Снежане и седам патуљака“ у реализацији ученика четвртог разреда; затим драмску секцију која је приредила комад из Нушићевог дела „Госпођа министарка“; хор, рецитаторе, као и народне игре у извођењу КУД-а „Мраморак“, чији су наши ђаци чланови.

Петак, 17. април, био је у духу поезије. Ученици наше школе су на Књижевном дану имали прилике да представе публици своје песме које су објављене у збиркама „Сто младих талената“ и „Мајко, теби на дар“, као и награђене радове на многобројним литерарним конкурсима. Свакако, ова манифестација не би била потпутна без чувене антологије песама „Дринина зрнца“ коју је саставила Дрина Васојевић, пензионисана наставница српског језика. Она је читав радни век провела у нашој школи, а ова збирка песама представља плод тог рада. У њој се налазе песме њених ђака које је годинама сакупљала, а недавно и објавила. Наставница Дрина је на Књиженом дану успела да нас на тренутак врати у прошлост, сети драгих људи и ситуација, а што је најбитније, да нам опет приушти ону мрву детињства и наших ђачких (песничких) почетака.

На самом крају обележавања ове свечаности одгледали смо филм о Михјлу Пупину. Иако је последња активност у оквиру свих ових дана, не може се рећи да је најмање битна, већ напротив – приуштила нам је једно дивно дружење и опуштање, а уз све то, било нам је занимљиво и понешто смо научили.

Захваљујемо се свима који су нам помогли да своје идеје спроведемо у дело и тиме улепшамо наш празник!

Невена Савковић

alt

 alt

alt

 alt

Пробни завршни испит


Министарство просвете науке и технолошког развоја РС у циљу припреме ученика осмог разредаза завршни испит и ове године организује пробни завршни испит.
Осим симулације завршног испита, циљ организовања пробног завршног испита је тај да се неколико недеља пред завршни испит види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.
Пробни завршни испит за школску 2014/2015. годину организоваће се 24. и 25. 04. 2015. године.
У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда ће 24.04.2015. године, од 12 до 14 часова, у оквиру пробног завршног испита полагати тест из математике. У суботу, 25.04.2015. године, од 9 до 11 часова, ученици ће полагати тест из српског/матерњег језика, а од 11:30 до 13:30 часова комбиновани тест (биологија, географија, историја, физика и хемија).

Ученици ће у петак 24.04.2015, након теста из математике анонимно попуњавати кратак упитник за потребе редовних истраживања које Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања спроводи на узорцима у складу са законским надлежностима. Истраживања се односе на развој тестова, нивое остварености образовних стандарда, као и поједине услове у којима се ученичка постигнућа остварују.

Списак докумената који се обавезно доносе на пробни завршни испит: ученик који полаже пробни завршни испит мора код себе имати оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом.

Списак прибора за рад на пробном завршном испиту: за српски језик- графитна оловка, хемијска оловка и гумица; за метематику –графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар.

Од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

УСКРС У НАШОЈ ШКОЛИ

Поводом предстојећих празника,

ученици ОШ „Сава Максимовић“ уз помоћ својих

учитеља и наставника реализовали су неколико

занимљивих активности. У холу школе организовано

је традиционално фарбање јаја поводом Ускрса.

Машта малишана добила је крила и из ње су

произишли различити мотиви славља и симбола

овог великог празника, којима су их они украсили.

Такође је спроведен и ликовни конкурс на ову тему,

а по завршетку свих радова, приређена је продајна изложба.

Срећне празнике жели Вам колектив

ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка!

Невена Савковић

 

alt alt

alt alt

 

Сат за нашу планету

Наша школа увек је радо прихватла многе занимљиве и

корисне акције, тако да смо и ове године искључили струју

на један час у оквиру пројекта „Сат за нашу планету“.

Ученицима је објашњен значај спровођења овог пројекта

и они су радо изашли у сусрет овој идеји, тако што су

осликали интересантне радове на ову тему

које смо излошили у холу школе.

Невена Савковић

Ускрс

Свим ученицима и њиховим родитељима желимо срећне ускршње празнике

ХРИСТОС ВOСКРЕСЕ

Обавештење

Обавештавамо ученике да ће се у четвртак,

02.04.2015.године настава одвијати

према распореду часова за петак.

Пролећни распуст почиње у петак,

03. априла 2015. године, а завршава се у

понедељак, 13. априла 2015. године.

Дан школе

 
 
 
 
 
 

Дан школе

            Поводом Дана школе, који се обележава 16.04.2014.године, ученици су

заједно   са    наставницима   осмислили   и    реализовали   приредбу   у Дому

културе у   Мраморку   15.04.2014. године. Том приликом  је  изведен  пригодан

програм  у  коме  су  учествовали  ученици  свих  разреда  наше  школе.

DSCF6446

 

Ученици 3-1 и  3-2  одељења су у оквиру тачке Ритмичке секције извели                                    кореографију  на  тему  „Планета“,  забавиштанци  су  нас  развеселили игром уз                                       песму  „Мамбо“,   а   ученице   шестог  разреда   извеле   су   тачку   уз   песму                                       „И да могу“.   Луткарска   секција   је  показала своје умеће  представом                                                     „Наочаре“,  а драмска секција и ученици виших разреда су извели представу                                   „Свињар“.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                   Оркестар школе је  извео композиције  „Валцер“ ,  „Банаћанско коло“ ,  „Девојачко                                      коло“ и „Игра“ а ученик шестог разреда је самостално извео „Етиду „.

 Посебно  су  се  истакли  рецитатори песмама:  „ Нема за мачке школе“,                                        „Тајна“,   „Љутито   мече“,   „Бака  на  рингишпилу“   и   „Замисли  сестро  слатка“.

На  сам  Дан   школе,  16.04.2014. године  и  запослени  у  школи   су                                            обележили   овај дан дружењем и послужењем.

                                                                                  Даниела Главонић

                                                                       Викторија Крничан Крстић

 

 

 
 

Пролећне активности

 
 
 

Пролећне активности

Ученици наше школе су током протеклих дана реализовали активности које су предвиђене у оквиру акције „Спортско пролеће“. Наиме у предиоду од 10. априла до 16. априла 2014.године у школи су одржале многобројне активности. 10. и 11. априла одржан је турнир у одбојци а учесници су били ученици виших разреда. Прво место освојила је екипа одељења 8-2, друго место је освојила екипа одељења 7-2 а треће место је освојила екипа одељења 6-2. У четвртак 10.4. и понедељак 14.4.2014.године одржан је турнир „Између две ватре“ у коме су учествовали ученици нижих разреда. Прво место је освојила екипа одељења 4-2, друго место је освојила екипа одељења 3-2 а треће место екипа одељења 4-1 . У петак 11.4.2014.године одржан је турнир у малом фудбалу у коме су учествовали ученици нижих разреда. Прво место је освојила екипа 4-1 одељења, друго место је освојила екипа одељења 3-2, а треће место је освојила екипа одељења 4-2 Поред ових активности, одржан је и турнир у шаху, прво место је освојио И.П., ученик 4-1 одељења, друго место је освојио Л.К., 4-1 одељења а треће место је припало ученику М.М. 3-2. У одељењима виших разреда прво место је освојио Д.Б., 7-2, друго место М.М. 7-2, а треће место М.Ш. 7-2. Понедељак, уторак и среда су били резервисани за ученике Ученичког парламента, Вршњачког тима и Форум театра, наиме они су испланирали и реализовали акцију кречења зида у дворишту школе. Започето је и цртање графита по зиду али због временских услова ( кише) акцију ћемо довршити када се будемо вратили са распуста.

Даниела Главонић

Драгана Лазаревић

 

 

 
 

Саветник за планирање каријере у Мраморку

 
 
 

Саветник за планирање каријере у Мраморку


       И ове године, као и наколико претходних, нашу школу је посетила Јелена   Богданов,   саветник  за  планирање  каријере  у  Националној служби за  запошљавање.  Наиме,  у оквиру вишегодишње сарадње са овом   установом,   дана   27.02.2014.  године  обављено је тестирање ученика осмих разреда са циљем што бољег избора занимања, односно избора  средње школе.  Коришћени  су  тестови  способности  и тестови професионалнох интересовања. Повратну информацију и индивидуални разговор   са   сваким учеником,   Јелена  Богданов   обавила је02. 04. 2014. године.

 

Поред осталих активности које се обављају у оквиру професионалне оријентације, а пре свега радионица програма „Професионална оријентација на преласку у средњу школу“, свакако ће помоћи ученицима да боље сагледају своја интересовања, способности и могућности и на основу тога донесу праву одлуку у вези са избором средње школе.

педагог школе,

Даниела Главонић

 

 

Дан школе

ОШ „Сава Максимовић'' сваке године 16. априла обележава свој дан. Тако је било и ове школске године. Прослава је одржана у сали Дома културе Мраморак сапочетком у 19 часова, уз верну и бројну публику. Водитељке програма су биле Марија Цветковић и Марина Дробњак, ученице одељења 8-2.

Maтематичко такмичење "Мислиша"

Математичко такмичење "Мислиша 2013" одржано је 14. марта 2013. године у 520 школа широм Србије, уз учешће преко 41.000 ученика! Ученици наше школе (њих 48) је и ове године учествовало на такмичењу и постигнути су завидни резултати. Координатор такмичења у нашој школи  је била учитељица Мариника Пурић.

 

 

Луткарска секција у нашој школи

Луткарска секција је почела са својим радом почетком школске 2010/2011. год. Њени полазници су били ученици ­II2одељења, а секцијом је руководила учитељица Мариника Пурић. Током те године на часовима луткарске секције посматрали смо и анализирали луткарске представе, у складу са тадашњим интересовањима. Часу су присуствовали сви ученици из одељења.Временом су ученици показали различите склоности према одређеним дисциплинама и свако је кренуо ка томе што га је занимало.

Информатор

Изашао је нови број информатора школе.