Oбавештење за ученике осмог разреда

Објављено среда, 01 април 2020 Аутор Даниела Главонић

Поштовани ученици осмог разреда,

Будући да се у овом моменту сусрећемо са образовањем на даљину, покушаћу да вас информишем, обавештавам и комуницирам са вама на овај начин. Важно ми је да вас континуираано информишем и  упућујем на изворе и материјале  који ће бити од помоћи у разумевању и упознавању света занимања, средњих школа, образовних профила.

За почетак, упућујем вас на два линка, и то:

 http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs

 Ово је линк на коме можете такође много садржаја да користите, интерактиван је и можете да решавате и неке тестове  чији је смисао професионално информисање и саветовање.

 http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/pdf/vodic_za_izbor_zanimanja.pdf

 Овај линк вас води ка ВОДИЧУ  ЗА ИЗБОР ЗАНИМАЊА који је  намењен  пре свега ученицима који завршавају основну школу и одлучују се о наставку школовања. Водич вас корак по корак води кроз процес одлучивања по моделу решавања проблема, а од уводних инструкција до свих објашњења и информација до детаља је приређен тако да ћете моћи самостално да га користите, што је у овом моменту важно. У ВОДИЧУ  ћете пронаћи корисне опште савете о томе како можете да дођете до информација о школама и занимањима за које их оне припремају. Сачињен је тако да можете да уочите и шта није за вас, у односу на нека евентуална ограничења, што је посебно корисно (преузето из Водича).

Погодака: 1173