Светска недеља новца

Објављено среда, 23 март 2022 Аутор Даниела Главонић

 Поштовани ученици и родитељи,  

 Обавештавамо вас да на основу Меморандума о сарадњи на реализацији пројекта  „Школа новца за основца“  Министарство просвете, науке и технолошког развоја  и Ерсте банка реализују овај пројекат, чији је циљ увођење и развој финансијске писмености  ученика основних школа. У оквиру Пројекта, између осталог припремљен је програм финансијске писмености за ученике основних школа и то за три старосна узраста ( за ученике од првог до трећег разреда, за ученике од четвртог до шестог разреда и за ученике седмог и осмог разреда), који се реализује у оквиру Обогаћеног једносменоског рада у основним школама на територији Републике Србије.

Имајући ово у виду, користимо прилику да у недељи од 21. до 25.марта 2022.године укажемо на обележавање Светске недеље новца. Наиме,  Светска недеља новца представља глобалну акцију чији су циљеви едукација деце и омладине о новцу, штедњи, предузетништву и сличним темама путем забавних и интерактивних активности, које организују школе, универзитети, министарства, централне банке и друге финансијске и образовне институције широм света.

Национална удружења банака организују бројне активности у оквиру Светске и европске недеље новца, у циљу побољшања финансијске писмености и дизања свести о њеном значају

Погодака: 750