Ученичка задруга

Објављено понедељак, 19 октобар 2020 Аутор Љиљана Крничан

  ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак школа домаћин за обуку од јавног значаја "Ученичке задруге у систему образовања и васпитања-изазови и могућности“.

         У сарадњи са Министарством просвете,науке и технолошког развоја 12. октобра 2020. године у ОШ"Сава Максимовић"у Мраморку  је реализован  други део обуке од јавног значаја "Ученичке задруге у систему образовања и васпитања-изазови и могућности“.

 

Реализатор обуке Томица Стојановић из ШУ Пожаревац је учесницима семинара из ОШ"Михајло Пупин" из Идвора и учесницима обуке из наше школе презентовао материјале који се односе на прописе за оснивање ученичке задруге у школи чији је циљ подстицање развијања позитивног односа ученика према раду и професионалне оријентације, повезивање наставе са светом рада, развијање свести о одговорности за преузете обавезе, као и развој позитивног односа према тимском раду и предузетништву,као и  и примере добре праксе из других школа.

Након обуке директорка ОШ"Михајло Пупин"из Идвора Катарина Филиповић је у име школе из Идвора поклонила нашој школи енциклопедију у сликама о чувеном научнику Михајлу Пупину.

Љиљана Крничан

Погодака: 1518