Новинарско - дебатни клуб

Објављено уторак, 29 октобар 2019 Аутор Викториа Крничан Крстић

Од септембра ове школске године се у нашој школи је основан новинарско – дебатни клуб. Овај клуб је основан као део реализације пројекта „Школа 21. века“. Координатори су наставник математике Ненад Кебић, наставница технике и технологије Викториа К. Крстић, а у помоћ им долазе и наставница енглеског језика Александра Сорајић, наставница немачког језика Марија Бешлин као и наставница српскох језика Драгана Пауновић.

 

Сваког петка после 6. часа се окупљају ученици од 5. До 8. разреда и са наставницима гледају видео снимке занимљивог и поучног садржаја на основу ког касније дебатују и пишу новинарске чланке.  Чланици се пишу у три групе, тако што свака група има свој задатак и свој поглед на задату тему, од којих само једна група има задатак да о догађају или теми пише објективно, док остале две групе субјективно посматрају ствари и пишу о њума.

До сада смо гледали снимке о рециклажи, рекламама и елеменатрним катастрофама о којима смо и дебатовали. Такође смо дебатовали о увођењу школских униформи. Сада нас очекују нови чланци које ће писати ученици, а један од њих биће и интервју са нашом ученицом, победницом многих спортских такмичења, који ће бити објављен на сајту наше школе.

Погодака: 1627