IZVEŠTAJ SA ZAVRŠNE PRIREDBE 2018. GODINE

Објављено среда, 05 септембар 2018 Аутор Mарија Бешлин

Priredba je posvećena osmacima i učenicima koji su nas predstavili na mnogim takmičenjima. Orkestar je započeo program . Nastavnica Aleksandra Sorajić, razredni starešina VIII/1  podelila je svedočanstva svojim učenicima kao i pohvalnice đacima sa odličnim uspehom. Nastavnica Viktorija Krničan Krstić, razredni starešina VIII/2 podelila je svedočanstva i pohvalnice đacima sa odličnim uspehom.

Ovogodišnji maturanti su bili uspešni u svom školovanju i postigli su zapažene rezultate na takmičenjima. Oni su nosioci posebnih diploma koje su im uručene od strane razrednih starešina VIII/1 i VIII/2 .

V.d. direktora Ljiljana Krničan se obratila prisutnim gostima i uručila Vukove diplome Mariji Martinović i Luki Karličiću iz VIII/1 i đaku generacije, Milanu Pavloviću iz VIII/2.

Uspeha takmičara, škole i promovisanja Mramorka ne bi bilo da nije bilo zalaganja i rada učitelja i nastavnika.

Drugi deo programa je bio zabavnog karaktera. U uvodnom delu orkestar se predstavio trima kompozicijama: Mađarska igra br.5 Johanesa Bramsa, O,sole mio(napolitanska pesma) i Ergen dedo.

Članovi kulturno-umetničkog društva „Mramorak“ igrali su igre iz Pirota i Leskovca.

Učenici viših razreda recitovali su na engleskom jeziku „ I believe“, Benjamin Zeplaniah, učenici drugog razreda odigrali su Kaubojsku igru.

Boris Enča, ovogodišnji učesnik Pokrajinske recitatorske smotre „Pesniče, naroda mog“ recitovao je Lažljivu pesmu Miroslava Antića. Učenici IV razreda igrali su „Makarenu“.

Skeč iz „Pokondirene tikve“ izveli su učenici VII razreda.

Погодака: 751